Turcia intenţionează să continue achiziţionarea sistemului antiaerian rusesc de tip S-400

Sursa: Wikipedia

Turcia intenţionează să continue achiziţionarea sistemului antiaerian rusesc de tip S-400, în pofida apartenenţei sale la NATO şi a războiului provocat de Moscova în Ucraina, potrivit preşedintelui agenţiei guvernamentale a Turciei însărcinată cu achiziţia de echipament militar (SSB), relatează AFP, citată de News.ro.

Preşedintele agenţiei guvernamentale a Turciei însărcinată cu achiziţia de echipament militar (SSB), Ismail Demir, a făcut acest anunţ marţi seara la televiziunea naţională, precizând că Ankara nu a primit încă două dintre bateriile comandate.

”Continuăm să punem în aplicare decizia iniţială”, a declarat Ismail Demir pentru televiziunea TRT.

”Întotdeauna a fost un proiect unic. Nu încercăm să dezvoltăm altele”, a mai menţionat Demir, subliniind eforturile Ankarei de a menţine legăturile cu Moscova.

De la începutul conflictului, Turcia şi-a consolidat relaţiile cu Washingtonul prin promovarea medierii dintre Rusia şi Ucraina. De asemenea, Ankara a autorizat livrarea dronelor militare furnizate de un grup privat (condus, însă, de ginerele preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan) către Ucraina.

SSB şi preşedintele agenţiei, Ismail Demir, au fost sancţionaţi în ultimele zile din mandatul prezidenţial al lui Donald Trump în urma achiziţionării la sfârşitul anului 2017 a sistemului de apărare aer-sol de tip S-400.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here