UE va primi vaccinurile adaptate la Omicron în doar câteva zile după ce vor fi autorizate. Câte zeci de milioane de doze vor fi livrate de Moderna și Pfizer

Sursa: Pixabay

Vaccinurile anti-COVID-19 adaptate la varianta Omicron vor fi livrate în Uniunea Europeană într-un interval de doar câteva zile după ce vor fi autorizate de agenţia cu rol de reglementare a medicamentelor pe piaţa europeană, a declarat miercuri un membru al Parlamentului European, politicianul german Peter Liese, citat de Reuters, scrie Agerpres.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) urmează să ia o decizie în această săptămână în legătură cu vaccinurile adaptate de compania Moderna şi de alianţa Pfizer-BioNTech pentru a contracara varianta Omicron BA.1, precum şi tulpina originală a noului coronavirus, care a apărut pentru prima dată în China la sfârşitul anului 2019.

Moderna va livra către Uniunea Europeană 70 de milioane de doze de vaccin adaptat în primele două luni după autorizare, inclusiv între 8 milioane şi 11 milioane de doze care vor deveni disponibile cel mai devreme în prima săptămână a lunii septembrie. Germania urmează să primească 4 milioane de doze în primele două săptămâni după autorizare, a precizat europarlamentarul Peter Liese.

De asemenea, până la 29 de milioane de doze conţinând vaccinul adaptat de alianţa Pfizer-BioNTech ar putea fi livrate Germaniei în luna septembrie, din care 10 milioane de doze în primele două săptămâni după autorizarea serului.

„Nu putem face declaraţii despre livrări viitoare”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Reprezentanţii companiilor Moderna, Pfizer şi BioNTech nu au putut fi deocamdată contactaţi de Reuters pentru a face declaraţii pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here