Doliu în lumea filmului: Protagonista din ”Triangle of Sadness”, premiat la Cannes în 2022, a murit subit la numai 32 de ani

Moartea la vârsta de 32 de ani a actriţei sud-africane Charlbi Dean, protagonista din filmul ”Triangle of Sadness”, premiat cu trofeul Palme d’Or la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes, reprezintă ”un şoc şi o tragedie”, a declarat miercuri regizorul peliculei, cineastul suedez Ruben Ostlund, citat de AFP.

„Moartea subită a lui Charlbi este un şoc şi o tragedie. A fost onoare să o cunosc şi să lucrez cu ea”, a precizat regizorul suedez pe Instagram.

Charlbi Dean, actriţă şi model, „avea o dedicaţie faţă de profesia ei şi o sensibilitate care îi trăgeau în sus pe colegii ei şi pe întreaga echipă a filmului”, a adăugat Ruben Ostlund, care a câştigat în acest an cel de-al doilea trofeu Palme d’Or din cariera sa, la cinci ani după ce a triumfat la Cannes şi cu filmul „The Square”.

„Gândul că ea nu va mai fi alături de noi în viitor mă întristează foarte mult”, a adăugat cineastul suedez.

Moartea tinerei actriţe, survenită luni la New York din cauza încă necunoscute, a fost confirmată marţi de un purtător de cuvânt, potrivit Agerpres.

În filmul „Triangle of Sadness”, Charlbi Dean a interpretat personajul Yaya, top-model şi influencer pe platformele de socializare, obsedată de imaginea şi cariera ei, căreia îi este oferită o croazieră de lux alături de iubitul său, care este şi el tot model.

După ce a început să lucreze ca model în copilărie, Charlbi Dean a început o carieră de actriţă la vârsta de 20 de ani, jucând mai întâi în două filme sud-africane: „Spud”, în 2010, şi „Spud 2”, în 2013, alături de John Cleese.

Artista a putut fi văzută pe marile ecrane şi în 2017 într-un horror american, „Don’t Sleep”, iar în anul următor a jucat în pelicula „An Interview with God”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here