Un deputat rus se plânge că iarna e prea blândă și îi acuză pe americani că au folosit arma meteo

St Basil's Cathedral Moscow Russia Spasskaya Tower sursa: maxpixel.net

Aleksei Juravliov, deputat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), a susţinut că SUA sunt responsabile pentru lipsa zăpezii şi vremea neobişnuit de călduroasă din această iarnă în Rusia. El a acuzat Statele Unite au utilizat „arma climatică” împotriva Federaţiei Ruse, informează RIA Novosti în pagina sa electronică, citată de Agerpres.

„Este posibil şi aşa ceva, întrucât America foloseşte astăzi tot ce se poate din domeniul tehnologiilor avansate”, a declarat Juravliov marţi seara la postul de radio local ‘Govorit Moskva”, adăugând că „armele climatice nu pot fi folosite doar împotriva, de exemplu, a Rusiei, ele vizând întreaga lume”, dar evident că Rusia are de suferit cel mai mult de pe urma lor.

Parlamentarul rus este convins că încălzirea neobişnuită din această iarnă nu este o simplă întâmplare.

„Ştim că ei (americanii) au utilizat în Vietnam pentru prima oară arma climatică. Dezvoltarea acesteia este în curs de desfăşurare, deşi este interzisă, dar cu siguranţă are loc”, a mai spus Juravliov, potrivit căruia Washingtonul îşi maschează „arma climatică” sub umbrela unor cercetări ştiinţifice.

Potrivit expertului centrului de meteorologie ‘Fobos’ din Moscova, Evgheni Tişkoveţ, această iarnă pare să fie cea mai călduroasă din întreaga perioadă de când se fac observaţii meteorologice. În Rusia, în ianuarie, temperatura aerului va fi cu 4-6 grade mai mare decât în mod normal, iar în februarie această cifră va fi depăşită cu 3-4 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here