Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Un medic de familie explică cum este posibil ca un copil să primească mai multe diagnostice într-o săptămână: Circulă multe tulpini în paralel, iar măsurile sanitare sunt zero | Universul.net
Acasă Actualitate Un medic de familie explică cum este posibil ca un copil să...

Un medic de familie explică cum este posibil ca un copil să primească mai multe diagnostice într-o săptămână: Circulă multe tulpini în paralel, iar măsurile sanitare sunt zero

Un medic de familie din Sibiu explică părinţilor cum este posibil ca un copil să primească trei – patru diagnostice într-o săptămână, chiar două într-o zi: infecţii multiple cu diferite perioade de incubaţie, sau complicaţii. Medicul face apel la părinţi să fie atenţi la copii şi să-i ocrotească pentru că circulă multe tulpini în paralel, iar măsurile sanitare sunt zero.

Cum se poate ca un copil să aibă 3 diagnostice într-o săptămână? Răspunsul este: se poate, chiar două în aceeaşi zi”, a scris, duminică, pe Facebook, medicul Egri Eduard din Sibiu, potrivit News.ro.

Acesta explică faptul că o viroză care debutează dimineaţa ca o rino-faringită, spre seară se poate transforma în laringită. Copilul începe să tuşească lătrător şi să răguşească.

Peste două zile încep să îl doară urechile, iar la examenul clinic se constată că s-a instalat otita. Peste alte două zile, scaunele devin moi, diareice, iată şi enterocolita. Din exemplul de mai sus rezultă, nu trei, chiar patru diagnostice într-o singură săptămână”, a mai scris medicul.

Acesta explică faptul că pot fi două cauze: ori apar complicaţii din cauza unui singur virus mai agresiv, ori copilul s-a infectat cu mai mulţi agenţi patogeni, dar cu perioade de incubaţie diferite.

În acest moment circulă multe tulpini în paralel, iar măsurile sanitare sunt zero. Scriu aceste lucruri pentru ca părinţii să înţeleagă ce li se întâmplă celor mici, să fie atenţi, să îi ocrotească şi să nu se mai mire că primesc într-un timp aşa scurt şi alte diagnostice cu tratamente diferite de la acelaşi medic sau medici diferiţi”, a mai transmis medicul.

 

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here