VIDEO | Irene Cara, cântăreaţa celebră din “Flashdance”, a încetat din viaţă la vârsta de 63 de ani

Actriţa şi cântăreaţa Irene Cara, câştigătoare de Oscar şi Grammy cunoscută pentru melodiile de pe coloanele sonore ale filmelor “Fame” şi “Flashdance”, a încetat din viaţă la vârsta de 63 de ani, informează cnn.com, citat de News.ro.

“Vă rog să împărtăşiţi gândurile şi amintirile legate de Irene”, a notat pe twitter agentul Kojak sâmbătă, anunţând trecerea în nefiinţă a artistei. “Le voi citi pe toate şi ştiu că ea va zâmbi de acolo, din Rai. Ea îşi adora fanii. Era un suflet frumos şi moştenirea sa va dăinui prin muzica şi filmele sale”, a adăugat Moose.

Irene Cara a murit la locuinţa sa din Florida. Cauza decesului nu este cunoscută.

Cara a debutat pe ecrane în serialul “Love of Life”, în 1970, după care a mai avut roluri în seriale ca “The Electric Company” şi “Kojak”.

Însă celebritatea i-a fost adusă de rolul Coco Hernandez din musicalul din 1980 “Fame”. Melodia “Fame” din film, cântată de ea, a devenit hit şi Cara a fost nominalizată în acel an la Globurile de Aur şi la Premiile Grammy.

 

Trei ani mai târziu, Cara a fost coautorul versurilor “Flashdance… What a Feeling”, alt hit pentr care ea a obţinut un premiuu Oscar pentru cel mai bun cântec original şi unu Grammy pentru cea mai bună interpretare.

Irene Cara a mai avut câteva hituri, între care “Why me” şi “Breakdance”.

De asemenea, ea a jucat în mai multe filme, printre acestea numărându-se “City Heat”, în care în rolurile principale au fost Burt Reynolds şi Clint Eastwood.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here