Un milion de americani au fost vaccinaţi de Covid

Sursa: Pixabay

Un milion de americani au primit prima doză de vaccin contra Covid-19, a anunţat miercuri directorul principalei agenţii federale de sănătate publică a Statelor Unite, conform AFP, preluată de News.ro.

„Statele Unite au depăşit astăzi stadiul preliminar dar crucial. Autorităţile locale au raportat că mai mult de un milion de persoane au primit prima doză dintr-un vaccin contra Covid-19”, a declarat Robert Redfield, după ce trei milioane de doze au fost livreate săptămâna trecută. 

Dar directorul Centrului de prevenire şi luptă contra bolilor a subliniat că SUA are „un drum dificil” de parcurs în această campanie istorică de vaccinare. 

Şi dr. Moncef Slaoui, consilier principal al programului guvernamental de vaccinare, a declarat în faţa jurnaliştilor că obiectivul de a imuniza 20 de milioane de persoane de acum şi până la finalul anului „probabil că nu va fi atins”.           

Statele Unite au ca obiectiv să imunizeze 100 de milioane de persoane înainte de finalul primului trimestru din 2021 şi alte 100 de milioane înainte de sfârşitul celui de-al doilea trimestru, a susţinut dr. Slaoui.                

Robert Redfield a făcut apel ca americanii să continue să practice distanţarea socială şi să poarte mască, până când fiecare persoană din SUA să poată primi o injecţie de vaccin. 

Imunologul Anthony Fauci, figură foarte respectată în Statlee Unite în lupta contra Covid-19, a afirmat miercuri că dacă operaţiunea de vaccinare a populaţiei americane de derulează probleme, ţara ar putea ajunge la un nivel de imunitate de 70 până la 85% de acum şi până vara viitoare. 

„Când se va produce asta, va exista o umbrelă de protecţie în toată ţara”, a precizat el. 

Potrivit expertului, persoanele prioritare, cum sunt rezidenţii din casele de bătrâni, îngrijitorii sau persoanele cu risc ar trebui să primească o injecţie de vaccin de acum şi până în martie, începutul lui aprilie. 

Dr. Fauci a lăsat să se înţeleagă că toate căsătoriile în SUA ar putea fi reluate în mod normal de acum şi până în iunie sau iulie 2021.

Mai mult de 210.000 de noi infecţii au fost recenzate miercuri în SUA, cea mai îndoliată ţară de pandemie cu 325.000 de morţi. 

Două vaccinuri, cele ale societăţilor Pfizer/ BioNTech şi Moderna, au fost aprobate până acum pentru distribuire de autorităţile sanitare în SUA, care au început campania de vaccinare pe 14 decembrie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here