Un monolit misterios descoperit în deşertul din Nevada din SUA stârneşte speculaţii

Sursa foto: Facebook

Un misterios monolit a fost descoperit în deşertul american Nevada de către poliţia din Las Vegas, evenimentul stârnind speculaţii în rândul internauţilor din Statele Unite cu privire la originea acestui obiect, transmite AFP, citată de Agerpres.

Dreptunghiul paralelipipedic, acoperit în întregime de oglinzi, a fost reperat în weekend, într-o zonă populară printre amatorii de drumeţii, la circa o oră distanţă cu maşina, spre nord, de Las Vegas.

„Vedem o mulţime de lucruri bizare, (…) dar uitaţi-vă la asta!”, a comentat luni poliţia pe reţelele sociale.

Această instalaţie ciudată seamănă cu multe altele care şi-au făcut apariţia în mod misterios în diferite regiuni ale globului, începând din 2020. La acea vreme, un monolit descoperit într-o zonă deşertică din Utah a ţinut prima pagină a ziarelor în plină pandemie de COVID-19. De atunci, obiecte similare au apărut în Olanda, Polonia, România, Canada şi Marea Britanie.

Inevitabil, au fost create site-uri pentru inventarierea acestor structuri enigmatice şi, la fel ca în cazul celorlalte obiecte similare, monolitul din Nevada a alimentat diverse teorii.

O ofrandă din partea extratereştrilor? Un cufăr cu comori? O simplă glumă? Speculaţiile internauţilor americani abundă. Însă, la fel ca în „2001: Odiseea spaţială”, clasicul film al lui Stanley Kubrick, care a popularizat imaginea monolitului în cultura populară, misterul este probabil menit să rămână nerezolvat.

Ce se întâmplă în interiorul Pământului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here