Un oraș din Italia îți plătește chiria dacă te muți acolo. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Autoritățile locale din Teora, un orășel pitoresc din sudul Italiei, se oferă să plătească chiria noilor locuitor timp de doi ani. Totul pentru a încuraja creșterea populației, scrie The Independent.

În timp ce alte orășele italiene care se confruntă cu o criză a populației și care scot la vânzare case la prețul de numai 1 euro, autoritățile din Teora au un plan nou: oferă 150 de euro pe lună pentru plata chiriei, timp de doi ani, sau un ajutor financiar de 5.000 de euro pentru achiziționarea unei locuințe. Asta după ce au realizat că strategia caselor la 1 euro atrag în special oameni care vor case de vacanță.

Teora vrea să atragă în special familii. Tocmai de aceea familiile cu cel puțin un copil sunt singurele acceptate. Dacă îndeplinești prima condiție, trebuie să te angajezi în localitate și să accepți să trăiești acolo cel puțin trei ani, pentru a primi ajutorul financiar.

Teora se confruntă cu o criză a populației, după un cutremur care a avut loc în 1980. În prezent în oraș locuiesc doar 1.500 de oameni, Anual, se nasc 2 copii în Teora, în timp ce 20 mor, în special din cauza bătrâneții.

Prețul mediul al unei chirii lunare în Teora se ridică la 200 de euro. Așa că cei care vor să locuiască aici trebuie să continuie lunar cu numai 5.000 de euro. Prețul caselor în localitate sunt în jur de 30.000 de euro, însă cu ajutorul primit de la primărie, de 5.000 de euro, suma scade la numai 25.000 de euro pentru o locuință. Casele sunt în stare bună,pentru că au fost consolidate după seismul care a afectat localitatea.

Teora este situată într-o zonă de deal din regiunea Campania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here