Ursula von der Leyen: Ţările candidate la UE trebuie să îşi facă temele înainte de a trece la etapa următoare a procesului de aderare

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, în urma deciziei UE de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţară candidată la UE, că ţările candidate la Uniunea Europeană au „teme de făcut” înainte de următoarea etapă a procesului de aderare, transmite CNN. Ea a precizat că decizia luată joi noaptea arată că Uniunea Europeană este unită şi puternică în faţa ameninţărilor externe, relatează News.ro.

Aceasta a făcut declaraţiile în timpul unei scurte conferinţe de presă alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de preşedintele Consiliului European Charles Michel.
„Toate ţările trebuie să îşi facă temele înainte de a trece la următoarea etapă a procesului de aderare, dar sunt convinsă că toate vor acţiona cât mai rapid şi vor lucra cât mai mult posibil pentru a pune în aplicare reformele necesare”, a spus Ursula von der Leyen.

Aceasta a scris, într-un mesaj pe Twitter, că decizia de a acorda statutul de ţări candidate pentru republica Moldova şi Ucraina  ”ne întăreşte pe toţi”. ”Întăreşte Ucraina, Moldova şi Georgia, în faţa imperialismului rus. Şi întăreşte UE. Pentru că arată încă o dată lumii că suntem uniţi şi puternici în faţa ameninţărilor externe”, afirmă ea.
„Este un mesaj foarte puternic care este transmis. Un mesaj de unitate, de determinare în termeni politici”, a adăugat şi preşedintele Consiliului, Charles Michel, în cadrul conferinţei.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here