Va mai depune PSD moțiune de cenzură? Vasile Dîncu: Sperăm să nu fie cazul

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, a precizat, întrebat duminică dacă social-democraţii vor depune din nou moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, că va fi analizată această posibilitate. „Sperăm să nu fie cazul, deşi toate premisele începerii anului şcolar arată un dezastru”, a adăugat Dâncu, transmite News.ro.

„O să anunţăm probabil de mâine un tel verde pentru profesori, părinţi pentru a furniza apoi Guvernului datele critice în această zonă. Vom analiza şi ideea unei moţiuni simple de cenzură. Sperăm să nu fie cazul, deşi toate premisele începerii anului şcolar arată un dezastru. Cred că preşedintele a vorbit că este posibil să avem o generaţie pierdută în educaţie. Nu ne putem permite aşa ceva. Orice generaţie pierdută este un mare eşec. Ce pierdem acum în primul semestru de la şcoală cred că putem recupera anul viitor”, a declarat Vasile Dâncu, întrebat într-o conferinţă de presă duminică la sediul PSD dacă partidul ia în calcul depunerea unei noi moţiune de cenzură. 

La începutul acestei luni, liderul deputaţilor Partidului Social Democrat, Alfred Simonis, a declarat la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD că decizia luată a fost de a nu se mai dezbate moţiunea de cenzură înainte de o decizie a Curţii Constituţionale, precizând că este prea devreme pentru a se discuta despre depunerea unei alte moţiuni de cenzură.

Şedinţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului în care trebuie votată moţiunea de cenzură nu a întrunit cvorumul de prezenţă necesar. 

CCR discută luni pe marginea confilictului între Guvern şi Legislativ sesizat de Executiv pe motivul depunerii moţiunii de cenzură în sesiune extraordinară. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here