Preotul Ionuţ Pop, vicar al Episcopiei Sălajului, a postat pe pagina sa de Facebook un text intitulat „Ortodoxia şi România merg mereu împreună! Suntem alături de PF Părinte Patriarh!”, presărat cu apelative dure la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu. „Observăm în ultima vreme o virulență a îndrăciților care atacă Biserica, ierarhia și preoțimea, care ne face să credem că iadul și-a trimis mesagerii pe pământ ca să spurce și ce-a mai rămas sfânt și neîntinat în poporul acesta: credința și sufletul românilor”.

Reacţia preotului sălăjean vine în urma editorialului „Satana în sutană”, în care gazetarul îi critică aspru pe Patriarhul Daniel. Vicarul îl numeşte pe omul de presă „un personaj care suferă cronic de o patologie psihiatrică dintre cele mai severe dublată şi de o afecţiune de etiologie demonică”, atribuindu-i apelative precum „creatură”, „smintit” ori „ateu”.

Preotul solicită ca cei care mai îndrăznesc să-i critice pe preoți să fie pedepsiți de autoritățile statului. „Reacțiile acestor ființe degenerate care se manifestă tot mai vizibil într-o societate decadentă ar trebui amendate și dezavuate atât de opinia publică, dar și de organismele Statului care ar trebui să se autosesizeze și să sancționeze penal aceste insulte și calomnii la adresa fețelor bisericesti ce vin ca niste dejecții pe canalele media dinspre cele mai decăzute ființe din punct de vedere moral care vehiculează vitriolant spațiul public”, a scris preotul pe pagina sa de Facebook.

Postarea integrală

”ORTODOXIA și ROMANIA merg mereu ÎMPREUNĂ! Suntem alaturi de PF PĂRINTE PATRIAH!

Am asistat cu toți la una din cele mai abjecte reacții din partea unui personaj care suferă cronic de o patologie psihiatrică dintre cele mai severe dublată și de o afecțiune de etiologie demonică…

Creatura numită CTP s-a simțit obligată să reacționeze cu un limbaj de o trivialitate fără precedent în peisajul mediatic față de afirmațiile și persoana Patriarhului Daniel care cu prilejul Sărbătorii Sf. Cuv. Dumitru făcea niste trimiteri la deciziile regimului comunist referitoare la interzicerea închinării la Racla cu Sf. Moaște din vremea aceea, decizie care a fost urmată de căderea dictaturii la Revoluția din decembrie, spunând Preafericirea Sa, că: ‘nici Dumnezeu și nici Sfântul Dimitrie nu s-au lăsat batjocoriți, pentru că Dumnezeu este bun, dar este și drept…’, ca să parafrazez.

Cuvântul și discursul Patriarhului nu numai că a fost așteptat de toată suflarea creștininească, dar a fost și binevenit pe fondul unor timide reacții bisericești, în general, în fața multelor palme încasate de sacerdoți și de păstoriții lor din partea Puterii laice…

Pentru atâta lucru, smintitul și ateul CTP și-a permis cu o mizerabilitate a limbajului incredibil de ireverențioasă, să scoată din tomberonul inimii sale, cu o gură transformată în container, cele mai mari gunoaie lingvistice care erau depozitate acolo…

Observăm în ultima vreme o virulență a îndrăciților care atacă Biserica, ierarhia și preoțimea, care ne face să credem că iadul și-a trimis mesagerii pe pământ ca să spurce și ce-a mai rămas sfânt și neîntinat în poporul acesta: credința și sufletul românilor.

Patriarhul este numit ‘șarlatan’, preoții ‘hoți’, creștinii, ‘vite’, moaștele Sfinților, ‘hoituri’…

Acest limbaj trivial, această atitudine ofensatoare de cea mai joasă speță a imoralității frizează nebunia, este vecină cu schizofrenia și soră cu demonismul.

Reacțiile acestor ființe degenerate care se manifestă tot mai vizibil într-o societate decadentă ar trebui amendate și dezavuate atât de opinia publică, dar și de organismele Statului care ar trebui să se autosesizeze și să sancționeze penal aceste insulte și calomnii la adresa fețelor bisericești ce vin ca niste dejecții pe canalele media dinspre cele mai decăzute ființe din punct de vedere moral care vehiculează vitriolant spațiul public.

Ca preot al unei comunități de creștini ortodocși și cetățean al urbei, mă simt jignit profund în valorile mele și a celor pe care-i reprezint și desfid asemenea atitudini, considerând că aceste personaje ar trebui repudiate de opinia publică și trase la răspundere juridică, drept care conjur pe cei abilitați să se autosesizeze și să sancționeze aceste derapaje de limbaj și de conduita socială”.

2 COMENTARII

  1. Păcat că un preot revarsă atâta ură. Este mai rău decât ”îndrăciții” pe care îi înfierează. Nu aș vrea să am un asemenea duhovnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here