Foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat intr-un interviu pentru Digi24 că numărul maxim de pacienți cu coronavirus care poate fi tratat în spitalele din Romania este de 4.000.

Maximum 4.000 de pacienti cu coronavirus pot fi tratați în spitalele din România”, a declarat ministrul pentru Digi24. Dacă se va depăși acest prag, cazurile ușoare și medii vor fi tratate acasă.

Strategia noastră este de a spitaliza toate cazurile, pentru a evita difuzia în cadrul populatiei a virusului”, a menționat Costache.

Principiul este să fim cu un pas înaintea bolii și să nu amestecăm pacienții cu COVID-19 cu alți pacienți care au boli grave, cum s-a întâmplat în alte state din Europa, care acum au ajuns la o explozie a deceselor”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătății a mai arătat că peste cel mult 10 zile vom putea afla care va fi vârful critic de îmbolnăviri.

Președintele Klaus Iohannis a cerut, joi, direcțiilor de sănătate publică să-și facă treaba cu maximă seriozitate, iar spitalele să fie pregătite în contextul epidemiei de coronavirus.

Dați-mi voie să spun ceva despre experți, despre medicii noștri, despre personalul sanitar, care s-a pregătit bine, care este pregătit să facă față acestei epidemii. Și aici un cuvânt special pentru cei din direcțiile de sănătate publică. Va rog să vă faceți treaba cu maximă seriozitate, cu maximă celeritate! Iar celor din spitale le spun: pregătiți-vă cu toții! Este foarte important că toate spitalele să fie pregătite pentru pacienți, chiar dacă, din fericire, astăzi, când vorbim, încă nu avem foarte mulți pacienți. Însă, dacă ne uităm în jur, putem să ne dăm seama de situația complicată în care se află alții, și vă spun: eu și Guvernul, și cred că și dumneavoastră, dorim să prevenim cu orice preț extinderea rapidă a bolii. Nu dorim să ajungem într-o situație de criză profundă. Ea trebuie prevenită! Trebuie să prevenim răspândirea acestei boli. Trebuie să încetinim răspândirea acestei boli!”, a spus Iohannis, la videoconferința cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefecții și șefii instituțiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19.

El a mulțumit medicilor și personalului medical pentru munca depusă.

Însă depinde și de autorități. Autoritățile sunt pregătite, autoritățile centrale și sunt convins că după această întâlnire și autoritățile din plan local, din județe, dar și noi, fiecare, fiecare român trebuie să își joace rolul lui corect în aceste măsuri pe care le-am dispus prin decretarea stării de urgență”, a mai arătat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here