Victor Ponta, cureaua de transmisie a regimului de la Beijing: America, agresoare a României

Inquam Photos/ George Călin

Președintele Pro România, Victor Ponta, a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol scris de un admirator al regimului de la Beijing, Dan Tomozei. Tomozei este, de altfel, angajat al postului Radio China Internațional, post de propagandă prin care guvernul comunist își exportă ideile în toată lumea.

În articolul distribuit de Ponta este atacat violent un deputat PNL, Pavel Popescu, pentru că a cerut excluderea companiei chinze Huawei de la licitația pentru licențele 5G

Articolul abundă în teme dragi propagandei chineze, precum „imperialismul Statelor Unite”.

„Popescu de la PNL nu este decât un tânăr needucat (nu diplomele sunt aici miza), care confundă realitatea cu slugărnicia. Iar astăzi, clasa politică de la București, cu precădere opoziția, este în competiție permanentă pentru a demonstra că servește interesele americane și europene mai înainte de a servi interesele propriei țări!

Evident, Popescu este lipsit de rigoarea unui politician serios, exersat în dialog și construcție, în logică simplă a cauzalității și efectelor. Tocmai de aceea, pentru Popescu nu este o problema să lanseze acuzații la adresa unei companii chineze, doar pentru că știe că asta face pe plac americanului. Mâine, dacă istoria s-ar schimba, Popescu ar împroșca gratuit cu noroi în americani, doar pentru că asta este tot ce știe să facă!”, se afirmă în articolul distribuit de Ponta.

„Luările de poziție promovate de președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, accidentele în care reprezentanți ai Parlamentului de la București au tratat în notă grav personală sensibilitățile Chinei privind Taiwanul, prăbușirea relațiilor și schimburilor economice, transformarea reprezentării românești la Beijing exclusiv la nivelul diplomației pe persoană fizică … sunt doar o parte dintre gafele monumentale care transformă prietenia tradițională România-China într-o amintire … pentru cei care o cunosc! Nu este cazul imberbului deputat PNL Popescu, pentru care lumea începe cu el și se termină cu o slugărnicie la înalta poartă de la Washington!”, se mai afirmă în articol.

Într-un articol mai recent, Tomozei susține că SUA sunt „agresori” ai României iar China este prietenă.

„România parcurge o perioada nu doar dezastruoasă la nivel cultural, economic și politic, ci și una în care confuzia valorilor și prieteniilor a devenit o boală rușinoasă la modă. Agresorii sunt prezentați ca buni prieteni, în timp ce puținii prieteni care ne mai întind o mână de ajutor sunt prezentați ca dușmani de moarte”, scrie Tomozei în articolul  „România nu cade în noua ”capcană a istoriei”: China!”.

Victor Ponta știe bine cine este Dan Tomozei, acesta realizând numeroase interviuri pentru Radio China Internațional cu șeful Pro România.

3 COMENTARII

  1. Ponta.cea mai mare caricatura a statului mafiot.
    Un mincinos patologic si direct responsabil de spaguirea statului mafiot cu salarii colosale si pensii speciale/serviciu.
    Din cauza celor ca Ponta,un personaj santajabil,fara caracter si fara demintate,aceasta tara a ajuns un stat mafiot 100% condus de politicieni corupti si securisti.
    Hai sictir Ponta.

  2. Da da si un dusman a lui Iohannis. Se alimenteaza din acelasi izvor si se solidarizeaza cu Albin Marinescu (justitiarul sibian) si A3 -Savaliuc Razvan (luju.ro)

  3. O javra ca ponta mai rar vezi, e comunicatorul de serviciu, pe langa idiotul de ciolacu, si saptamanal spagarul de tariceanu. A fost dezghetata chiar si dancila, te doare capul. Firea s-a dat la fund, dupa ultima teapa electorala, faza cu testarea bucurestenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here