VIDEO | Accidentul minier din Siberia: Risc de explozie, operaţiunile de salvare au fost suspendate

Foto: Twitter

Serviciile ruse pentru intervenţii de urgenţă au anunţat joi că au fost nevoite să-şi întrerupă operaţiunile de căutare a celor circa 50 de mineri daţi dispăruţi după un accident într-o mină de cărbune în Siberia, din cauza unui risc de explozie, informează Agerpres, care citează AFP.

„Având în vedere iminenţa unei explozii, acţiunile de căutare şi de salvare au fost suspendate temporar”, în timp ce 46 de persoane se află încă în subteran, a anunţat un purtător de cuvânt al echipelor de intervenţie, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Această informaţie a fost confirmată de o altă sursă citată de agenţia TASS şi de un reprezentant al administraţiei minei unde a avut loc accidentul, citat de Interfax.


Cel puţin 9 persoane au murit şi alte zeci au fost blocate joi în subteran după izbucnirea unui incendiu într-o mină de cărbune în regiunea Kemerovo din Siberia, indică un nou bilanţ.

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse, 285 de oameni se aflau în mina Listviajnaia. Dintre aceştia, mai mult de 200 au fost scoşi la suprafaţă.

Autorităţile au anunţat că au primit o alertă în jurul orelor locale 08:35 (01:35 GMT) cu privire la prezenţa de fum în această mină, în oraşul Gramoteino, în regiunea Kemerovo, unde se află numeroase mine de cărbune.

Deocamdată, nu sunt cunoscute cauzele exacte ale incidentului. Comitetul de Anchetă local a anunţat că a lansat o investigaţie pentru „încălcarea normelor de securitate”.

Un accident la aceeaşi mină de cărbune a mai avut loc în octombrie 2004, când o explozie de metan a ucis 13 persoane. Potrivit mass-media ruse, o altă explozie a ucis în mina Listviajnaia cinci persoane în 1981, în perioada sovietică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here