VIDEO | Cancelarul austriac Nehammer, ton agresiv într-un interviu pe tema Schengen

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a avut un schimb de replici cu moderatorul postului de televiziune ORF, Martin Thür, care l-a intervievat despre politicile guvernului: Schengen, migrație și situația partidului ÖVP pe care Nehammer îl conduce, informează adevarul.ro.

Potrivit publicației Kurier , moderatorul și cancelarul austriac s-au contrat de mai multe ori. Cel mai tensionat moment a fost acela când Karl Nehammer a fost întrebat despre poziția Austriei care s-a împotrivit aderării României și Bulgariei la Schengen.

Extinderea frontierei Schengen înseamnă că protecția frontierelor externe trebuie să funcționeze. Voi fi în Bulgaria în curând. Însuși președintele bulgar spune că presiunea migratorie la granița turco-bulgară este uriașă. La fel cum presiunea migrației pe care ați menționat-o este uriașă între Serbia și Ungaria. Și acum vine punctul dvs. pe care l-ați ridicat, această reducere a cererilor de azil este legată în principal de cifrele pentru Tunisia și India. Am avut peste 15.000 sau aproape 18.000 de cereri de azil din partea indienilor din această zonă”, a spus cancelarul austriac.

„Încerc doar să te întrerup”

Moderatorul Martin Thür a intervenit și menționat că majoritatea indienilor vin prin Serbia.

Exemplul indian este unul foarte bun. Este o rută specială de trafic care funcționează”, a adăugat cancelarul, moment în care moderatorul vrea să revină la întrebarea inițială și zâmbește. „Nu e nimic de râs”, a venit replica tăioasă a premierului austriac, însă nici jurnalistul nu s-a lăsat mai prejos: „Nu râd. Încerc doar să te întrerup”.

Un alt moment tensionat al interviului a fost când cancelarul austriac a fost întrebat de ce Ungaria nu are o problemă cu migranții care ar veni din România.

Nehammer a dat un răspuns prin care a contestat competența interlocutorului și a celor care au formulat întrebările: „Trebuie să vă pregătiți mai bine redacția pentru emisiune”.

Moderatorul a fost deranjat de agresivitatea cancelarului austriac: „Nu înțeleg de ce mă atacați tot timpul, încerc doar să pun întrebări”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here