Dosar penal pe numele celor șase chinezi care au părăsit hotelul din Slatina în timpul autoizolării

Inquam Photos / George Călin

Şase cetăţeni chinezi care se aflau în autoizolare la un hotel din Slatina au părăsit unitatea de cazare fără a înştiinţa instituţiile abilitate, motiv pentru care la IPJ Olt a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 352 Cod penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor, informează Grupul de Comunicare Strategică, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, cele şase persoane nu au manifestat simptome şi nu provin din zona afectată de coronavirus a Chinei.

„Referitor la situaţia celor şase cetăţeni chinezi, aflaţi în procedură de autoizolare la un hotel din Slatina, facem următoarele precizări: cele şase persoane nu au manifestat simptome şi nu provin din zona afectată a Chinei. Totuşi, reprezentanţii DSP Olt au instituit pentru ei procedura de autoizolare la respectivul hotel. În data de 28 februarie a.c. aceştia au părăsit unitatea de cazare din Slatina fără a înştiinţa instituţiile abilitate, fapt pentru care la nivelul IPJ Olt s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 352 CP, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, în aceeaşi zi, în jurul orei 18,30, poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizaţi că cei şase cetăţeni s-au cazat la o unitate de cazare de pe raza localităţii Drăgăşani şi imediat au înştiinţat reprezentanţii DSP Vâlcea, pentru dispunerea măsurilor legale”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here