VIDEO | Ce îi spunea Gyuri Pascu lui Tudor Gheorghe, în 2014, când vota cu Ponta

 

„Vreau ca la Cotroceni să ajungă Victor Ponta. E tânăr. Avem nevoie de un preşedinte, un cetăţean român tânăr, inteligent şi mai ales viu. Viu”, astfel îl promova Tudor Gheorghe pe candidatul la prezidențiale, Victor Ponta, în 2014.

Cu acea ocazie, Ion Gyri Pascu i-a adresat lui Tudor Gheorghe o scrisoare deschisă, în care critica dur opțiunea „bardului neamului românesc”.

Textul integral al scrisorii lui Ioan Gyuri Pascu:

„Scrisoare către „Bardul Neamului Românesc”

Mă adresez „bardului neamului românesc” cunoscut sub numele de Tudor Gheorghe.

Mă numesc Ioan Gyuri Pascu şi sunt cetăţean romăn creştin-ortodox, născut din sânge de român spurcat cu sânge de ungur, de slovac şi de polonez, în 1961, în Agnita, fix în mijlocul României Mari.

N-am fost şi nu voi fi membru al vreunui partid, poate doar dacă s-ar înfiinţa un partid al IUBIRII, LUMINII şi ADEVĂRULUI.

N-am participat la nicio campanie electorală şi nu voi spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze. E fix treaba lor. Oricum, în acesti 25 de ani de „libertate” am fost „guvernaţi” de niste indivizi lipsiti de cel mai elementar bun simţ, care şi-au facut nevoile, ca să mă exprim elegant, pe alegătorii lor.

Sunt şi eu posesor de voce, nea Tudore. Poate nu aşa grozavă ca a matale sau, dacă mă gândesc puţin, poate că da.

În calitate de fost strungar, profesor de limba română (nasol pentru o corcitură, nu?), de autor a şase cărţi şi a 12 albume de muzică originală cu textele aferente, de interpret al unor rolişoare în nişte filme premiate internaţional, îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi şi de vii ca domnia ta!

P.S. Grijă la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin ţară, pe banii nu ştiu cui. Verifică-i dacă sunt toţi rumâni vii.

Iniţial voiam să–mi pun un deget pe obraz, da’ mi-am amintit că bunica (pardon – jumate slovacă, jumate poloneză), m-a învăţat să cer iertare chiar dacă nu socot că am greşit!”

TVR 1 a difuzat duminică, 26 ianuarie, spectacolul „Degeaba 30” al lui Tudor Gheorghe, organizat pe 21 decembrie, în contextul marcării a trei decenii de la Revoluția din 1989.

Conceput ca un imn pesimist închinat acestui moment istoric, textele cântecelor se disting însă izbitor și printr-o amorsă groasă de euroscepticism. Nu puține sunt versurile cu săgeți la adresa Uniunii Europene.

Ironie a sorții sau nu, TVR 1 a difuzat concertul lui Tudor Gheorghe tocmai de ziua de naștere a dictatorului Nicolae Ceaușescu.

6 COMENTARII

 1. Rapsodul comunist(tudor gheorghe) nu se fereste in niciun fel sa demonstreze ca prin venele lui curge sange de comunist inrait. Practic e greu, sau imposibil sa-si schimbe mentalitatea comunista.

 2. Măi fraților au început fantomele comuniste și securiste să-și scoată față la lumină….caz concret,pe lîngă trubadurii naționalismul praz gheorghe și pitecantropul timpuriu , acum apare și modelul securistului jurnalist… tolontan,!!!!…eu am mai scris despre acest îmbuibat cu ochii beliți ,dar nimeni nu m-a crezut că-i o unealtă a securității ,nenorocitul își permite să acuze când i se scoală plua, nu contează că e un fake news, el insistă prin oamenii lui prin toate mijloacele că vorba aia …O Rămâne ceva!!!!… pentru mine acestui escroc ar trebui să-i reteze cineva una din căpățîni …. morții mă-tii.!!!…de căcat cu ochi… i-a spune ce grad avea tactu la revoluție și cine a tras în elevii aia de la Câmpina la Otopeni,????… parcă păzea aeroportul, colonel de securitate….pui de securist asta ești..nu știu de ce Grigore nu-l amintește in cartea lui cu Revolutia din ,,,’89???…

 3. Eu am votat atunci cu Iohannis si SINCER, acum nu sunt deloc convins ca am ales raul cel mai mic.
  E drept, Tudor Gheorghe e cu PSD-ul (dar sa nu uitam ca tatal sau a fost detinut politic si ca Tudor Gheorghe nu a fost inregimentat politic inainte de 1989) si ca Gyuri Pascu e O VALOARE AUTENTICA( Dumnezeu sa-l odihneasca) si isi poate permite sa ii bata obrazul.

  Dar acum E VORBA DE ALTCEVA!!!!!!!!!!!!!!!!
  E vorba de niste neica nimeni, care nu ar avea loc nici macar in cutia cu sosete nespalate a lui Gyuri Pascu si care se leaga de „bard” nu pentru pozitiile sale pro PSD ci pentru cele anti UE, aceasta entitate care ne aduce, incetul cu incetul la sapa de lemn. Doar sa fii orb si cretin si sa nu iti dai seama. Britanicii nu sunt prosti.

  Iar acum, a-i sprijini pe acesti neica nimeni, postand astfel de chestii care au legatura cu subiectul in cauza asa cum ” … are legatura cu prefectura” te pune in pozitia de a nu merita sa stai nici macar in cosul cu hartie igienica folosita al acelor neica nimeni.

 4. Ce păcat că n-a rămas doar în sfera barzilor cu mult succes la public.Acum la bătrânțe la pus Necuratul să cocheteze cu politica uitând că asta e o mare curvă la care el nu mai face față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here