VIDEO | Disperare în Rusia. Cozi imense s-au format și la granițele cu Mongolia și Kazahstanul

Sursa: TASS

Evadarea în masă a rușilor din patria lor continuă. Bărbații vor să evite recrutarea și încearcă să iasă din țara lor în diferite moduri. Biletele de avion sunt epuizate și se formează șiruri lungi de mașini la punctele de trecere a frontierei, chiar și spre Mongolia, informează onet.pl.

Preşedintele Rusiei a semnat un document prin care bărbaţii rezerviști pot fi convocaţi oricând pe front. În mod oficial ar fi vorba de 300.000 de oameni. Cu toate acestea, chiar și mass-media rusă menționează un paragraf secret în baza căruia Putin va putea recruta până la un milion de oameni.

În plus, noile reglementări, care au intrat deja în vigoare, vorbesc direct despre o închisoare pentru oricine nu se prezintă la armată. Cei vizați pot ajunge după gratii timp de trei până la 10 ani. De asemenea, orice dezertor (7 până la 10 ani) va fi de asemenea închis.

*Scrisorile de recrutare ajung și la persoane decedate

Rapoartele din Rusia sunt șocante. Canalul independent de telegramă „Możem Objasnit” informează că recrutarea a început să se răspândească ca o avalanșă și este complet haotică. Se întâmplă ca scrisoarea să ajungă chiar și la adresele persoanelor decedate. În unele locuri, poliția intră în campus și duce studenții la comisiile de recrutare și chiar fac așa-zise recrutări în stradă.

Situația este foarte dinamică, așa că oricine nu vrea să ajungă pe frontul din Ucraina încearcă acum să iasă din patrie. Există înregistrări pe web care arată cozi lungi în fața granițelor cu țările vecine Rusiei. Acum orice direcție pare atractivă. Coada de mașini există nu numai înainte de a intra în Finlanda, Georgia, Kazahstan, dar chiar și Mongolia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here