VIDEO | Documentele prin care Raed Arafat a cerut guvernelor PSD să constituie stocuri de medicamente și echipamente de protecție, prezentate de Marcel Vela în Parlament

În timpul dezbaterii moțiunii simple inițiate împotriva sa de PSD, ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat, marți, numeroase documente care dovedesc că guvernele PSD au refuzat numeroase solicitări ale DSU pentru constituirea stocurilor de medicamente și echipamente de protecție.

Documentele au fost emise de DSU în perioada 2017-2019. DSU era condus atunci, că și acum, de Raed Arafat. „Departamentul pentru Situații de Urgență, în mod repetat, a solicitat Ministerului Sănătății, începând din luna aprilie 2017, constituirea stocurilor de medicamente și echipamente de protecție.

Toate demersurile efectuate în perioada 2017-2019, care au avut că scop constituirea unor rezerve la nivel național de medicamente și materiale sanitare, nu au fost luate în considerare de guvernele PSD, așa cum rezultă din adresele DSU.

V-am adus aici aceste documente. Documentul numărul 1, adresat domnului secretar de stat Gabriel Florin Pușcău, în 14 aprilie 2017. Documentul numărul 2,  adresat în 20.10.2017 domnului ministru Florian Bodog. Documentul numărul trei, adresat domnului Grasu, secretar de stat în 31 iulie 2019. Documentul numărul 4, adresat în 22 august 2019, ministrului de Interne de la acea vreme. Toate acestea sunt în arhiva MAI, vi le dăruiesc să le aveți la grupul PSD.

Așadar conducerea DSU i-a informat pe miniștrii guvernului Dancilă că există vulnerabilitate la nivel național generată de lipsa echipamentelor de protecție a personalului medical implicat în tratarea pacienților înalt contagioși. Dvs. ați fost la guvernare, nu ați pregătit țara pentru pandemie”, a acuzat Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here