VIDEO | Donald Trump, ameninţat de o inculpare penală, şi-a organizat primul miting electoral la Waco, în Texas

Sursa: captură video

Donald Trump şi-a proclamat nevinovăţia, sâmbătă, în timpul primului său miting de campanie pentru alegerile prezidenţiale, desfăşurat în oraşul Waco din Texas, relatează AFP, citată de News.ro.

„Procurorul districtual al oraşului New York, sub auspiciile şi îndrumarea „Departamentului Nedreptăţii” din Washington DC, mă investighează pentru ceva care nu este nici o infracţiune, nici un delict, nici o aventură”, le-a spus el susţinătorilor săi din Waco.

Fostul preşedinte american susţine că urmează arestarea sa iminentă la New York pentru că ar fi cumpărat tăcerea actriţei porno Stormy Daniels înaintea alegerilor din 2016.

Justiţia încearcă să stabilească dacă Trump este vinovat de fals în declaraţii – ceea ce ar fi o infracţiune – sau de încălcare a legilor privind finanţarea campaniei – infracţiune penală – după ce a plătit 130.000 de dolari actriţei, în săptămânile dinaintea alegerilor din noiembrie 2016.

Oraşul texan Waco, cu 130.000 de locuitori, a fost în urmă cu 30 de ani teatrul unui asalt sângeros împotriva unei secte – a Davidienilor – care se opunea puterii federale.

În primăvara lui 1993, timp de 51 de zile, FBI a asediat o fermă în care s-au baricadat adepţi înarmaţi ai gurului David Koresh

În total, 76 de membri ai sectei – inclusiv 20 de copii – au fost găsiţi morţi după incendierea ranch-ului. Patru poliţişti au murit atunci.

Miliardarul, care continuă să evoce împotriva tuturor presupuse ”fraude” – niciodată dovedite – în alegerile din 2020, a văzut o parte a dreptei – inclusiv pe bogaţii săi donatori – părăsindu-l în favoarea noului campion al dreptei dure, Ron DeSantis, în vârstă de 44 de ani.

Guvernatorul Floridei nu s-a lansat încă în mod oficial în cursă, însă urmează să fie unul dintre cei mai puternici rivali ai săi la învestitura republicană, în 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here