VIDEO | „Epuizați moral și fizic”. Soții de tanchiști ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

Sursa: Twitter

Soțiile militarilor brigăzii a 5-a separată de tancuri Taținskaya, cu sediul în Buriația, au înregistrat un mesaj video adresat șefului republicii, Alexei Țîdenov, în care cer întoarcerea acasă a soților, notează Meduza.

Videoclipul a fost postat pe Twitter de publicația Oamenii Baikalului. Apelul pune accentul pe faptul că militarii din brigada 5 Taținskaia „au plecat la exerciții în Belarus, în ianuarie”, iar din 24 februarie „participă la o operațiune specială”, fiind aproape tot timpul pe front.

„Militarii sunt epuizați moral și fizic. Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat”, mai arată autorii memoriului, adăugând că și mulți militari au răceli deoarece au fost pe teren în tot acest timp.

Potrivit Meduza, autoarele cererii (15 femei apar în cadru) îi cer șefului Buriației să înlocuiască militarii brigăzii a 5-a separată de tancuri Taținskaua cu alți militari care nu au mai fost până acum implicați în „operațiunea specială” și să-i trimită la cazarma de dislocare permanentă.

Conform calculelor publicației Oamenii Baikalului, care colectează date despre locuitorii din regiune care au murit în Ucraina, cel puțin 30 de militari din brigada a 5-a separată de tancuri Taținskaia au fost uciși în timpul războiului din Ucraina.

VIDEO | „Aici totul miroase a mort”. În Buriatia, soldații morți Ucraina sunt îngropați aproape zilnic. Cum se asigură armata de tăcerea rudelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here