VIDEO | Fost ofiţer SBU trecut de partea Rusiei, rănit la Moscova în maşina sa care a explodat

Sursa: X.com

Un fost ofiţer din cadrul Serviciilor ucrainene de securitate SBU, Vasili Prozorov, care a trecut de partea Rusiei în 2019, a fost rănit vineri la mâini şi la picioare într-un incident cu un posibil dispozitiv exploziv în care a fost implicat vehiculul său, la Moscova, anunţă agenţiile ruse de presă oficială Tass şi publică RIA Novosti, relatează AFP.

Victima a fost rănită la mâini şi la picioare, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din domeniul securităţii care a cerut protecţia anonimatului, potrivit News.ro.

 

Altă sursă din cadrul serviciilor de salvare a anunţat că a fost rănit după ce un dispozitiv exploziv a fost declanşat sub vehiculul său cu tracţiune integrală, în apropierea locului reşedinţei sale, în capitala rusă.

Comitetul rus de anchetă, un organ însărcinat în Rusia cu investigaţii criminale, a confirmat un incident care a ”avariat un vehicul şi l-a rănit pe proprietar”, fără să precizeze dacă a avut loc o explozie.

O anchetă a fost deschisă, iar expertize erau în curs, anunţă Comitetul.

Un apropiat al lui Vasili Prozorov a declarat RIA Novosti, tot sub protecţa anonimatului, că viaţa acestuia nu este în pericol.

”Este în viaţă. Este bine”, declară această sursă.

”MOTIVAŢIE IDEOLOGICĂ”

În martie 2019, Vasili Prozorov a susţinut o conferinţă de presă, la Moscova, în care a fost prezentat ca fiind un transfug care a trecut de partea Rusiei.

El declara atunci că a lucrat la SBU în perioada 1999-2018 şi dădea asigurări că a furnizat Rusiei informaţii încă din aprilie 2014, ”din motivaţie ideologică”.

SBU a reacţionat anunţând că l-a dat afară în 2018 din cauza unor insuficienţe şi l-a acuzat de faptul că bea excesiv la muncă şi că ”s-a vândut” Rusiei.

”Acest monstru trebuie să-şi amintească de destinul lui Iuda. E o problemă de timp”, îl ameninţa  atunci SBU într-un comunicat.

Kievul nu a comentat imediat incidentul de vineri.

De la începutul asaltului în Ucraina, în februarie 2022, mai multe asasinate sau tentative de asasinat au vizat pe teritoriul rus personalităţi care susţin ofensiva militară a Kremlinului.

SBU demască doi agenţi ruşi care ar fi pregătit atacuri cu rachete asupra turnului de televiziune din Kiev şi asupra Statului Major General

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here