VIDEO. Furie pe străzile din Belgrad, după ce președintele Vucic a anunțat că va impune restricții în perioada 10-13 iulie, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19

Mii de oameni s-au adunat marţi seară în centrul Belgradului pentru a protesta faţă de intenţia preşedintelui Alexander Vucic de a institui restricţii de circulaţie la sfârşitul săptămânii, din cauza numărului mare de cazuri de COVID – 19. Mai mulţi protestatari au intrat în clădirea Parlamentului, dar au fost evacuaţi, prezenţa poliţiştilor în zonă fiind semnificativă, conform Balkan Insight.

Iniţial erau o mie de protestatari care au blocat străzile din centrul capitalei sârbe. La un moment dat, mai mulţi dintre ei au reuşit să intre în clădirea Parlamentului, fiind însă evacuaţi în scurt timp.

Coform Balkan Insight, mai multe mii de persoane protestează la această oră la Belgrad şi au fost folosite gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Preşedintele Vucic a declarat marţi că adunările vor fi limitate la cinci persoane începând chiar de miercuri şi că pentru weekend este în plan instituirea restricţiilor de circulaţie.

„Pregătiţi-vă pentru restricţii de circulaţie începând din 10 iulie, probabil ora 6 p.m. până în 13 iulie, ora 5 a.m.”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă spunând că şi-ar dori ca restricţiile să vizeze întreaga Serbie, dar că depinde şi de prim-ministrul Ana Brnabic.

El a precizat că va fi creată posibilitatea ca proprietarii de animale să poată ieşi din casă la  anumite ore, la fel şi „mamele cu copii”, totodată fiind insituite ore speciale pentru ca vârstnicii să poată ieşi din casă.

Vucic a mai afirmat că toate măsurile vor fi anunţate după o reuniune a Comitetului de urgenţă, în 8 iulie.

Serbia a înregistrat 16.719 cazuri de COVID – 19 şi 330 dedecese provocate de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here