VIDEO | Imagini apocaliptice în Turcia: 5 morţi şi 63 răniţi în urma furtunii Libeccio, care a doborât turnuri de minarete și a răsturnat TIR-uri

Cinci persoane au murit, iar alte 63 au fst rănite într-o furtună, la începutul săptămânii, în regiunea Marmara, potrivit Ministerului turc al Sînătăţii, relatează AFP, potrivit News.ro.

Rafale de vânt care au atins 130 de kilometri pe oră au scos luni din rădăcină arbori, au luat acoperişuri pe sus şi au doborât turnuri de minarete şi de ceas în mai multe oraşe din regiunea Marmara, inslusiv la Istanbul.

În pofida faptului că au scăzut în intensitate, rafale violente de vânt au continuat să sufle în regiune marţi, cauzând perturbări ale traficului aerian şi închiderea şcolilor în mai multe localităţi.

În total, „cinci persoane au murit, iar alte 63 au fost rănite în catastrofa cauzată de furtuna Libeccio în regiunea Marmara”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twtter ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca.

Imagini difuzate pe reţele de socializare şi de către presa turcă surprind acoperişul unei verande „zburând” purtat de vânt şi TIR-uri culcate pe o parte în apropiere de Istanbul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here