VIDEO | Încălzirea globală face ravagii: În Japonia, iarna grea provoacă opt morți, sute de răniți și strat de 1,5 metri de zăpadă în numai două zile

Sursa: The Japan Times

După ce Spania se confruntă cu cea mai dură iarnă din ultimii zeci de ani și Japonia este afectată în aceste zile de episoade severe de iarnă, cu ninsori abundente și viscol puternic. În nordul țării au căzut cantități record de zăpadă. Stratul de omăt a ajuns la un metru și jumătate în doar două zile de intemperii. Cel puţin opt persoane au murit şi aproape 240 au fost rănite în urma unei furtuni puternice care afecta duminică regiuni de coastă situate de-a lungul Mării Japoniei.

Traficul rutier, feroviar și aerian a fost dat peste cap. Sute de oameni au rămas blocați în autovehicule pe drumurile din zona afectată de căderile masive de zăpadă. Echipele de salvare au ajuns cu greu la ei pentru a-i scoate din troiene.

Aproximativ o mie de autovehicule rămăseseră blocate, duminică dimineaţă, pe o autostradă înzăpezită din oraşul Sakai. Alte 200 de maşini au rămas înzăpezite pe o autostradă din oraşul Nanto. Două persoane au fost transportate la spital după ce li s-a făcut rău.

În oraşul Joetsu, cantitatea de zăpadă acumulată începând de joi a ajuns la aproximativ 180 de centimetri, în timp ce un strat de aproximativ 160 de centimetri de zăpadă s-a depus în satul Shirakawa.

Multe persoane au murit în timp ce degajau zăpada, pe măsură ce un front de aer rece a adus ninsori abundente în zonele nordice şi centrale ale ţării. Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost găsit decedat într-o maşină acoperită de zăpadă în oraşul Himi. Furtuna de iarnă a provocat rănirea a cel puţin 240 de persoane în prefecturile Niigata, Ishikawa, Fukui şi Toyama, relatează Agerpres.

În luna decembrie, prefectura Niigata a mai fost afectată de un episod de ninsori abundente. Atunci, aproximativ 2.100 de autovehicule au rămas blocate timp de două zile pe o autostradă înzăpezită din această regiune situată la nord-vest de Tokyo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here