VIDEO | Incendiu uriaş la un depozit de carburanţi, victime și panică, la Jakarta

Cel puţin 17 persoane au fost ucise vineri în capitala Indoneziei, Jakarta, în urma unui incendiu uriaş care a izbucnit la o staţie de depozitare a carburanţilor operată de compania energetică de stat Pertamina, au anunţat pompierii, potrivit Reuters, preluat de News.ro.

La scurt timp după declanşarea incendiului, s-au auzit explozii. Incendiul, care a izbucnit după ora locală 20.00 (15.00, ora României), a cuprins câteva case şi a provocat panică în rândul locuitorilor din zonele dens populate din apropiere, unii dintre ei luând-o la fugă cu ce aveau pe ei, după cum arată imaginile difuzate de televiziuni.

În apropierea depozitului, rezidenţii se înghesuiau să iasă din zonă, în timp ce pompierii transportau saci cu cadavre. Un martor ocular a povestit că erau scene haotice, oameni răniţi, arşi pe jumătate, fugeau şi ei, iar asta a provocat şi mai multă panică. Mulţi locuitori şi-au găsit refugiu în moscheile din apropiere.

Un purtător de cuvânt al companiei Pertamina a declarat vineri seara târziu că incendiul a fost stins în jurul orei locale 22.30, dar flăcări erau vizibile în continuare la casele din jur. 51 de unităţi de pompieri au fost trimise în zona Plumpang din nordul Jakartei.

Două dintre victime decedate sunt copii, iar 50 de persoane sunt rănite, inclusiv un copil. Majoritatea persoanelor rănite au suferit arsuri, iar guvernul va plăti pentru tratamentul medical al acestora, a declarat reporterilor guvernatorul interimar al Jakartei, Heru Budi Hartono.

Pertamina a precizat într-o declaraţie că se investighează cauza incidentului şi că eforturile de evacuare sunt în curs de desfăşurare.

Directorul executiv al Pertamina, Nicke Widyawati, şi-a cerut scuze pentru incendiu şi a declarat că va „reflecta la nivel intern pentru a evita ca incidente similare să se mai întâmple vreodată”.

Staţia de carburanţi are o capacitate de peste 300.000 de kilolitri, potrivit Ministerului Energiei din ţară.

VIDEO | „Am mers pe la toate morgile”. Mii de soldați ruși au dispărut în Ucraina. Familiile caută cadavrele, Ministerul Apărării tace, Guvernul scapă de plăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here