VIDEO ÎPS Teodosie: Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Fiecare e liber să o facă, nu putem interzice, nici nu putem promova. Nu suntem specialiști

Foto: INQUAM/Lavinia Cioacă

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a chemat marți televizunile în biserică pentru a le acorda declarații în legătură cu vaccinarea. El a susținut că este o dovadă de „extremism” să soliciți ca toată lumea să se vaccineze.

Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Aici este competența medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur; nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală, ca să se controloeze, ia o trimitere la un specialist. (…) Fiecare e liber să o facă, nu putem interzice, nici nu putem promova. Nu suntem specialiști”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Este o mare diferență între ceea ce propovăduim noi și ceea ce suntem puși să facem acum. Dacă este o boală, ne implicăm. Rugăciunea vindecă mai bine decât vaccinul. Eu m-am apropiat de toți oamenii, trebuia să iau virusul de 100 de ori.

Împărtășania combate orice virus. De aceea nu acceptam împărtășanie cu mai multe lingurițe, e blasfemie să faci așa ceva. Iată, cum spune Sfântul Pavel: bine este și așa, și invers! (…) Vaccinul ajută, dacă atâția medici se vaccinează, urmează și profesorii și preoții, dar nu este obligatoriu. Ce putem să recomandăm? Mai mult decât sfatul medicilor și conștiința personală. Preoții nu se vor erija în specialiști sau prooroci. Stiu ce spun medicii, între ei se contrazic. Nu avem un adevăr general, pentru că și medicii se contrazic între ei”, a spus Teodosie.

El a afirmat că nu se vaccinează deocamdată întrucât are o alergie.

Eu deocamdată nu mă vaccinez pentru că am alergie, trebuie să testeze medicii. Deocamdată nu am nevoie. Am transmis și preoților asta, dar nu le-am zis să nu se vaccineze. Să ia recomandare de la medicii lor. Eu nu sunt medic”, a mai spus Teodosie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here