VIDEO | Joc de ruletă rusească, varianta COVID: Petrecere uriașă, cu mii de tineri, pe străzile din Liverpool cu câteva ore înainte de impunerea nivelului maxim de restricții

Câteva mii de tineri s-au adunat în centrul orașului Liverpool, au dansat, dar au și atacat o mașină de poliție, cu câteva ore înainte de impunerea nivelului maxim de restricții, după închiderea barurilor pe o perioadă nedeterminată.

Pub-urile s-au închis la ora 22.00 și, imediat după aceea o mare mulțime de oameni s-a adunat în Concert Square, zona de relaxare a orașului, într-o aparentă sfidare a regulilor de distanțare, cu două ore înainte de impunerea Nivelului 3 de restricții.

Poliția a anunțat că a dispersat pașnic mulțimea, dar o filmare postată de un ziar local arată cum o mașină de poliție ce trece prin mijlocul acesteia este atacată de petrecăreți.

Sky News a cerut și medicilor de la Terapie Intensivă să comenteze incidentul din centrul orașului, iar unul dintre ei s-a declarat „extrem de enervat și dezamăgit” de faptul că acestor tineri „nu le pasă că oamenii mor din cauza epidemiei”.

Guvernul Johnson a impus de marți seara restricții pe trei paliere, în funcție de indicele de răspândire a virusului în comunitate.

Zona Liverpool este singura introdusă deocamdată în nivelul maxim de restricții, sălile de gimnastică, cele de jocuri de noroc, barurile și cafenelele în care nu se servește mâncare fiind închise pe o perioadă nedeterminată (însă nu mai mult de șase luni), iar întâlnirile între persoanele care nu locuiesc în aceeași casă fiind interzise. Școlile, restaurantele și universitățile vor continua să funcționeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here