Preşedintele american Joe Biden a făcut apel vineri la combaterea „abuzurilor economice” ale Chinei, la acest capitol continuând practic linia predecesorului său Donald Trump, în primul mare discurs de politică externă, susţinut la Conferinţa de Securitate de la Munchen, desfăşurată în format online, relatează AFP, citată de Agerpres.

Subliniind că „toată lumea trebuie să joace după aceleaşi reguli”, el a atras atenţia asupra „abuzurilor economice” şi „presiunii” guvernului chinez, care „subminează fundaţiile sistemului economic internaţional”.

El le-a mai spus liderilor participanţi la Conferinţa de Securitate de la Munchen că „suntem în mijlocul unei dezbateri fundamentale despre viitorul şi direcţia lumii noastre”, potrivit DPA.

„Trebuie să ne pregătim împreună pentru o competiţie strategică pe termen lung cu China. Felul în care SUA, Europa şi Asia vor lucra împreună pentru a garanta pacea, pentru a ne apăra valorile comune şi pentru dezvoltarea prosperităţii în Pacific va fi unul dintre cele mai importante eforturi ale noastre”, a declarat Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here