VIDEO | Kremlinul amenință din nou prin vocea unei cunoscute prezentatoare TV: Dacă americanii fac asta, este clar că au depășit linia roșie

O cunoscută prezentatoare de la televiziunea de stat din Rusia, care apără dreptul Kremlinului de a invada Ucraina, a declarat vineri că SUA ”vor trece linia roșie” dacă vor trimite armament greu Kievului, potrivit BBC.

Olga Skabeeva, prezentator la Rossia 1, una dintre vedetele televiunilor controlate de Kremlin, s-a referit la rachetele cu rază lungă de acțiune, pe care SUA se pregătește să le trimită în Ucraina. Folosirea acestora ar urma să genereze un răspuns violent din partea Rusiei.

Amenințarea a fost făcută după ce ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a anunțat că a avut o nouă discuție cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken despre sprijinul militar american pentru Kiev, relatează Ziare.com.

Kuleba a anunțat că a primit promisiuni de la SUA că vor livra țării sale noi ”arme grele”.

Potrivit presei americane, administrația Biden va oferi Ucrainei sisteme de rachete cu rază lungă (MLRS). Până acum, SUA au refuzat cererile de a furniza Ucrainei aceste sisteme, temându-se că ar putea fi folosite pentru un atac al Rusiei, lucru care ar duce la extinderea conflictului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here