VIDEO | Mai tare ca ficțiunea: Zeci de localnici din Deveselu s-au dus la mormântul lui Ion Aliman ca să-l felicite pentru victoria în alegeri

Viața bate filmul. Ni s-a demonstrat asta încă o dată duminică noaptea, după ce primarul mort al localității Deveselu, Ion Aliman, a câștigat un nou mandat.

Într-o atmosferă demnă de comediile lui Emir Kusturica, susținătorii lui Aliman s-au dus cu lumănări la mormântul acestuia, noaptea, pentru a-l felicita.

„Să știți că o să fiți mândru de noi. Știu că de acolo, de sus, ne vegheați. Dumnezeu să vă odihnească în pace”, se aude spunând un localnic într-o înregistrare video din cimitir, după care urmează un ropot de aplauze.

Ion Aliman, candidatul PSD, a decedat în urmă cu o săptămână, după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

Aliman a fost votat de 1.020 de alegători, dintre cei 1.700 cetăţeni prezenţi la urne.

Cum s-a ajuns în situația asta? Numele lui Ion Aliman a rămas pe buletinele de vot deoarece documentele au fost tipărite înainte de decesul candidatului, potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Olt.

În afară de numele primarului decedat Ion Aliman, candidat PSD, pe buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Deveselu mai sunt două nume: Ion Păun, candidat ALDE şi candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică.

Aliman a fost ales primar al comunei Deveselu în iunie 2012, apoi a a obţinut un nou mandat în 2016, iar acum candida pentru al treilea mandat, din partea PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here