VIDEO | Metoda „Accidentul”, adaptată. O femeie, sunată de un escroc care s-a dat drept fratele ei bolnav de Covid-19 și i-a cerut bani de ventilator

Sursa: Pexels

O femeie în vârstă de 44 de ani din Constanţa a fost sunată de un bărbat care s-a recomandat drept fratele ei şi i-a spus că a fost diagnosticat cu coronavirus, este în spital şi i-a cerut 20.000 de lei pentru a cumpăra un aparat de ventilaţie. Ea i-a spus că nu are banii respectivi şi apoi şi-a contactat fratele, dându-şi seama că era vorba de o înşelătorie, astfel că a anunţat poliţia, transmite News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi, luni, de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative de înşelăciune. 

Poliția Română

Foarte important!Vă rugăm să urmăriți următorul material, în întregime. 10 minute nu înseamnă mult…te poate ajuta pe tine, familia ta sau cei apropiați pentru a nu pica în capcanele celor care profită de această perioadă.Hashtag share! 🙈#PolițiaRomână

Publicată de Politia Romana pe Marţi, 7 aprilie 2020

„În urma cercetărilor a reieşit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia şi care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău şi ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu Covid-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziţiona un aparat de ventilaţie”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. 

Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon. Poliţiştii spun că, între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-şi seama ca a fost victima unei tentative de înşelăciune. 

Reprezentanţii IPJ Constanţa spun că, deşi în acest caz nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoţional foarte mare asupra victimelor.  Ei recomandă cetăţenilor să nu ofere date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, să nu trimită sume de bani unor persoane apropiate, indiferent de pretextul acestora şi să sesizeze cea mai apropiată secţie de poliţie sau să sune la 112 dacă au suspiciunea că ar putea fi victima unei înşelăciuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here