VIDEO | „Micul virus murdar doarme în noi”. Iggy Pop a lansat un cântec inspirat de COVID-19

Cântăreţul american Iggy Pop, o legendă a muzicii punk-rock, a lansat luni un nou cântec, intitulat „Dirty Little Virus”, inspirat de pandemia de COVID-19, informează contactmusic.com.

Noul single al rockerului în vârstă de 79 de ani începe cu versul „Covid-19 este pe scenă”, iar Iggy Pop spune că a luat decizia de a compune această piesă deoarece pandemia de coronavirus a avut un impact uriaş asupra vieţilor tuturor oamenilor în 2020.

Într-o înregistrare video publicată pe canalul său de pe YouTube, a dorit să explice motivaţiile aflate în spatele acestei lansări.

„Am vrut să scriu versuri directe, nu ceva prea emoţional sau profund – ceva care seamănă mai degrabă cu jurnalismul. Cine, ce, când, unde. Am renunţat la ‘de ce’, pentru că ar fi devenit prea complex, dar am introdus şi ceea ce simţeam eu despre această situaţie. (Pandemia, n.r.) a fost un punct de oprire pentru mine”, a declarat starul american.

„A fost cel mai mare lucru care s-a întâmplat în viaţa mea, şi în vieţile celorlalţi, de aproape un an. Dacă s-ar atribui încă ‘Omul Anului’, acesta ar fi virusul. Aşa că am scris versurile acestui cântec”, a adăugat el.

Noul single conţine şi alte versuri care fac trimitere directă la noul coronavirus, precum „bunicul a murit / l-am primit în schimb pe Trump”, „are doar 19 ani, dar poate să te ucidă”, „micul virus murdar doarme în noi / au dispărut zilele de salariu / au dispărut zilele de joacă”.

Iggy Pop a înregistrat partitura vocală pentru această piesă, pe care a scris-o în colaborare cu Leron Thomas, la Safe And Sound Mobile Studio din Miami.

Înainte ca pandemia de COVID-19 să afecteze întreaga omenire, Iggy Pop, interpretul unor piese celebre precum „Lust for Life”, „I Wanna Be Your Dog” şi „The Passenger”, a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră la gala Grammy Awards din luna ianuarie.

În 2010, starul american, supranumit „naşul muzicii punk”, a fost inclus alături de trupa sa, The Stooges, în Rock and Roll Hall of Fame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here