VIDEO | Papa Francisc evocă imaginea copiilor ucraineni care suferă de frig de Crăciun anul acesta

Papa Francisc le-a cerut miercuri credincioşilor să se gândească la copiii ucraineni care nu se pot bucura şi suferă de frig, de Crăciun, anul acesta, relatează Reuters.

Să ne gândim la copiii mulţi din Ucraina care suferă, suferă atât de mult, din cauza acestui război„, a spus papa Francisc la sfârşitul audienţei sale generale săptămânale de la Vatican, potrivit Agerpres.

Suveranul pontif a făcut numeroase apeluri pentru Ucraina aproape la fiecare apariţie publică, de obicei cel puţin de două ori pe săptămână, după ce Rusia a invadat această ţară în luna februarie.

Majoritatea celor pe care i-am văzut aici nu reuşesc să zâmbească„, a afirmat el, referindu-se la copiii ucraineni care au fost găzduiţi la Roma de familii şi organizaţii de caritate italiene.

Este grav când un copil îşi pierde capacitatea de a zâmbi. Aceşti copiii poartă în suflet tragedia acestui război, atât de
inuman, atât de dur. Să ne gândim la poporul ucrainean de acest Crăciun – fără electricitate, fără încălzire, fără lucruri esenţiale de care au nevoie pentru a supravieţui„, a mai spus el.

Rusia a bombardat masiv infrastructura energetică a Ucrainei din octombrie, distrugând jumătate din aceasta.

Săptămâna trecută, suveranul pontif a îndemnat credincioşi să „îşi reducă cheltuielile” ocazionate de celebrările şi cadourile de Crăciun pentru a face astfel economii care să fie donate locuitorilor din Ucraina care să îi ajute să treacă peste lipsa de căldură şi hrană din această iarnă.

Vaticanul a lansat, de asemenea, o campanie de strângere de fonduri pentru a trimite lenjerie de corp călduroasă pentru populaţia din Ucraina.

Numeroase ţări depun eforturi pentru a furniza transformatoare, întrerupătoare şi cabluri, precum şi generatoare diesel necesare pentru a oferi electricitate şi căldură populaţiei ucrainene pe timpul iernii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here