VIDEO | Pentagonul a publicat documente secrete despre programul OZN. Sunt menționate întâlniri care au generat „arsuri provocate de radiaţii”, „sarcini nedepistate”

Pentagonul a dat publicității 1.574 de pagini secrete legate de programul său secret OZN, informează The Sun

The Sun Online a solicitat mai întâi o copie a tuturor „fișierelor, rapoartelor sau fișierelor video” legate de Programul avansat de identificare a amenințărilor aviatice (AATIP) pe 18 decembrie 2017.

Scrisoare de la Agenția de Informații a Apărării care confirmă că eliberează 1.574 de pagini de fișiere

Scrisoare de la Agenția de Informații a Apărării care confirmă că eliberează 1.574 de pagini de fișiere. Sursa foto: The Sun.

Publicația a depus un Act pentru Libertatea Informației (FOIA), la doar câteva zile după ce existența programului secret a fost făcută publică.

În cele din urmă, după mai bine de patru ani, Agenția de Informații pentru Apărare (DIA) a dat publicității peste 1.500 de documente.

Acestea includ rapoarte științifice comandate de guvern și scrisori către Pentagon cu privire la programul OZN.

De asemenea, include rapoarte privind cercetările asupra efectelor biologice ale observărilor OZN asupra oamenilor , stabilește clasificări pentru experiențele paranormale și studii în tehnologia de domeniul SF.

DIA, departamentul de spionaj al Departamentului Apărării, a declarat că „unele părți” din documente „trebuie să fie parțial secretizate”, din cauza preocupărilor legate de confidențialitate.

Dar agenția a adăugat că „DIA nu a reținut nicio porțiune neexceptată în mod rezonabil din înregistrări”.

Documentele includ rapoarte despre cercetările DIA cu privire la efectele biologice ale observărilor OZN asupra oamenilor.

Iar acestea includ arsuri, probleme cardiace, tulburări de somn – și chiar evenimente bizare, cum ar fi „răpirea aparentă” și „sarcina nedepistată”.

Raportul a menționat că adesea aceste leziuni sunt legate de radiațiile electromagnetice – și le asociază cu „sistemele de propulsie legate de energie”.

Iar raportul – întocmit pentru DIA – avertizează că astfel de obiecte pot reprezenta o „amenințare la adresa intereselor Statelor Unite”.

S-a descoperit astfel că oamenii au fost răniți din cauza „ expunerii la vehicule anormale , în special în aer și atunci când se aflau în apropiere”, se arată în document.

Raportul a adăugat că a avut 42 de cazuri din dosare medicale și 300 de cazuri similare „nepublicate” în care oameni au fost răniți în urma unor întâlniri „anomale”.

Dezvăluirile din program au marcat o schimbare de atitudine în felul în care SUA vorbește despre OZN – acum cunoscute sub numele de Fenomene aeriene neidentificate (UAP).

Un document fascinant inclus într-un raport de sprijin pentru amenințări de achiziție Sunt stabilite în mod mai clar cum să fie etichetate „comportamentul anormal” –  întâlniri cu „fantome, yeti, spirite, elfi și alte entități mitice/legendare” – clasificate ca „AN3”.

Observarea spre exemplu a unui OZN cu extratereștri la bord ar fi „CE3”.

Poltergeists, crop circles, arderea umană spontană, răpirile extraterestre și alte evenimente paranormale sunt, de asemenea, clasificate.

Studiile asupra tehnologiilor avansate, cum ar fi mantele de invizibilitate și roboții controlați mental sunt, de asemenea, incluse în document.

Alte documente obținute includ studii de comunicare cu civilizații extraterestre și planuri de explorare și colonizare a spațiului îndepărtat.

Mulțimea de documente proaspăt lansate conțin scrisori de la senatorul Harry Reid – care cere ca proiectul să fie clasificat drept top secret – dar și documente despre contractori.

Acesta arată cum a fost atribuit un contract către Bigelow Aerospace Advanced Space Studies (BLASS) pentru 12 milioane de dolari – în special singurul contractant care a licitat pentru lucrare – pentru a studia „amenințările avansate ale armelor aerospațiale din prezent până la 40 de ani în viitor”.

Într-o scrisoare din 2009, senatorul Reid descrie modul în care programul a identificat deja „mai multe tehnologii aerospațiale extrem de sensibile, neconvenționale” care necesitau „protecție extraordinară”.

Anul trecut, Pentagonul a lansat raportul său mult așteptat despre ceea ce știe despre o serie de obiecte zburătoare misterioase care au fost observate în spațiile aeriene militare în ultimele două decenii.

Raportul, publicat pe site-ul Oficiului Directorului pentru Informații Naționale, a examinat 144 de rapoarte de întâlniri cu ceea ce guvernul a considerat „fenomen aerian neidentificat”.

Publicarea acestor documente are loc în momentul în care Pentagonul deschide un nou birou pentru a investiga OZN-urile, originile lor și încercările de a „captura sau exploata” una dintre navele misterioase, după un amendament la un proiect de lege de apărare depus în Senatul SUA.

Astfel, unitatea dedicată se numește Biroul de  Supraveghere și Rezolvare a Anomaliilor (ARSO) .

Acesta va investiga dacă navele ciudate care se spune că au survolat armata SUA sunt  tehnologie necunoscută din Rusia și China sau poate ceva mai ”străin”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here