VIDEO | Primii civili morți. Panică generală la Kiev: oamenii se roagă pe străzi, iar convoaie uriașe de mașini părăsesc capitala

Autoritățile ucrainene raportează primele victime în rândul civililor. Șapte persoane au murit în urma bombardamentelor ruse, transmite BBC.

Oficialii spun că un atac asupra unei unități militare din Podilsk, în afara Odesei, a ucis șase persoane și a rănit alte șapte. O altă persoană a murit în orașul portuar Mariupol.

De asemenea, nouăsprezece persoane sunt date dispărute.

Între timp, în Kiev se aud sirenele, iar oamenii fug din oraș. Au apărut imagini cu coloane uriașe de mașini care au blocat autostrada la ieșirea din Kiev. Alții s-au adăpostit în stațiile de metrou sau se roagă în genunchi pe străzi.

Scene dramatice în orașele atacate, ucrainenii se roagă pe stradă sau fug din oraș. Ieșirea din Kiev e blocată de coloane de mașini

Mai mulți oameni din Kiev s-au grăbit spre stațiile de metrou subterane pentru a se adăposti. Alții s-au urcat în autobuze pentru a părăsi orașul. În Kiev s-au auzit sirenele, iar mai multe imagini arată coloane uriașe de mașini care blochează o autostradă în timp ce oamenii fug din oraș.

Pe rețelele sociale oamenii transmit mesaje în care spun că sunt panicați și că încearcă să ajungă cât mai repede în adăposturi anti-aeriene și în subsoluri. Reporterii au filmat grupuri de oameni care se roagă pe stradă, îngenunchiați.

Ucraina a fost atacată joi de trupe ruse de-a lungul frontierelor sale cu Rusia şi Belarus, au anunţat printr-un comunicat autorităţile de graniţă ucrainene, potrivit AFP.

„Frontiera statului ucrainean a fost atacată de trupe ruse dinspre Rusia şi Belarus”, se arată în comunicat, în care se adaugă faptul că atacurile au fost comise în special cu ajutorul „artileriei”.

Autorităţile de graniţă ucrainene au mai anunţat că un atac a fost declanşat şi dinspre peninsula Crimeea, potrivit Reuters.

Atacurile împotriva unităţilor de protecţie a graniţelor şi a punctelor de control sunt în derulare, fiind folosite artilerie, alte echipamente grele şi arme mici, în regiunile ucrainene Lugansk, Sumî, Harkov, Cernigov şi Jîtomîr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here