VIDEO | Scene șocante în sudul Angliei: O jumătate de milion de oameni s-au înghesuit pe plaje, în ciuda epidemiei. Reacția autorităților

S-a întâmplat în orașul britanic Bournemouth. Autoritățile locale au declarat existența unui „incident major” în oraș după ce o jumătate de milion de oameni s-au înghesuit pe plajele de pe coasta Dorset, fără a respecta nicio regulă de distanțare socială.

„Invazia” s-a produs pe fondul unui val de căldură puternic care lovește sudul Angliei în aceste zile, relatează cotidianul The Guardian.

Autoritățile locale au anunțat că vor lua măsuri de urgență.

Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie, a declarat în cadrul unei emisiuni radio că ar putea să închidă plajele dacă oamenii nu respectă regulile de distanțare socială.

Oficialul britanic a adăugat că a fost reticent în a face acest lucru pentru că „oamenii deja au trecut printr-o carantină grea”. Hancock mai spune că dacă numărul de cazuri începe să crească, atunci „va lua măsuri”.

Parlamentarul pentru circumscripția Bournemouth East, Tobias Ellwood, spune că o jumătate de milion de oameni s-au înghesuit pe plaje și că situația este atât de îngrijorătoare, încât guvernul britanic ar trebui să se implice direct.„O mulțime de oameni au ales nu doar să fie iresponsabili, dar și periculoși. Ar fi teribil ca Bournemouth să fie locul de unde pleacă un al doilea val de coronavirus în Regatul Unit”, a spus Ellwood.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here