VIDEO | Silvio Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, îşi face debutul pe TikTok, cu scopul de a convinge tinerii să voteze la alegerile naţionale

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, şi-a făcut debutul pe TikTok în efortul de a convinge tinerii să voteze la alegerile naţionale, care vor avea loc în luna septembrie, după ce Italia a redus vârsta de vot de la 25 la 18 ani, relatează The Guardian, citat de News.ro.

”Bună, iată-mă”, a spus oficialul de 85 de ani, lansând un scurt videoclip pe site-ul de socializare, care este folosit frecvent de adolescenţi şi dominat de dansatori şi clipuri de modă.

Berlusconi, care a condus de trei ori Guvernul italian, plănuieşte o revenire în politică pe fondul alegerilor anticipate de pe 25 septembrie, după ce ţara a ajuns într-o nouă criză politică în urma demisiei premierului Mario Draghi, în luna iulie.

Potrivit sondajelor, alianţa dintre partidul Forza Italia al lui Berlusconi, Liga lui Matteo Salvini şi Fraţii Italiei de extremă dreapta ai Giorgiei Meloni sunt favoriţi în cursa alegerilor.
Apariţia lui Berlusconi pe TikTok este strategică, deoarece Italia a redus vârsta pe care trebuie să o aibă alegătorii pentru a fi eligibili să voteze senatorii, de la 25 la 18 ani, oferind altor 4 milioane de tineri adulţi dreptul de a vota pentru camera legislativă superioară.

”Sunteţi 5 milioane pe această platformă, 60% dintre voi aveţi sub 30 de ani şi mă simt puţin invidios din cauza asta”, a adăugat el.

Aşezat ca de obicei in spatele biroului său, liderul Partidului Forza Italia a spus că va folosi platforma cu scopul de a le transmite tinerilor cum ar putea transforma Italia într-o ţară care îţi oferă noi oportunităţi şi şansa de a-ţi realiza visurile.

În al doilea videoclip postat pe TikTok, Berlusconi a făcut o glumă despre Vladimir Putin, Joe Biden şi papa Francisc.

Fostul premier italian a ajuns la peste 350.000 de urmăritori în mai puţin de o zi.

Berlusconi nu este singurul lider politic italian care şi-a deschis cont pe TikTok să interacţioneze cu un public mai tânăr. Joi, un alt fost premier italian, Matteo Renzi, liderul partidului politic liberal Italia Viva (IV), a postat primul său videoclip.

”Mulţi dintre voi mă cunoaşteţi pentru expresia «primul şoc de reacţie»”, a spus Renzi, referindu-se la o frază pe care a rostit-o în timpul unui interviu cu BBC din 2016 despre reacţia sa după votul Brexit, care a devenit viral.

”Alţii, pe de altă parte, mă cunosc ca fost premier, cel mai tânăr din istoria republicană, dar, mai ales, ca primar al celui mai frumos oraş din lume, Florenţa’’, a adăugat el.

Luna trecută, Renzi, fostul secretar al Partidului Democrat, a ajuns la un acord cu liderul centrist Carlo Calenda, prin care şi-au aliat cele două partide mici înainte de alegerile generale.

Decizia a fracturat coaliţia de centru-stânga, deschizând calea dreptei să câştige alegerile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here