VIDEO | ”The Big Duster” – Dacia Bigster a apărut pe străzi

Un prototip al viitorului SUV Dacia Bigster a fost fotografiat pe străzile din Praga. Bigster a fost surprins complet necamuflat pe o stradă din regiunea Holešovice, la nord de Praga, scrie promotor.ro. Până acum, mașina a putut fi admirată doar în fotografii oficiale.

Prototipul surprins în capitala cehă este personalizat într-o nuanță de verde închis care pare să fie aceeași cu cea din pozele oficiale. Se remarcă și noua semnătură luminoasă sub forma literei Y. SUV-ul impresionează prin caroseria robustă și liniile pătrățoase.

Producătorul de la Mioveni, deţinut de Renault, lucrează la Dacia Bigster, un SUV care să fie poziţionat în gamă deasupra lui Duster. Conceptul maşinii a fost prezentat oficial la începutul anului 2021, iar, din câte susţin oficialii Dacia, varianta de serie nu va fi foarte diferită de modelul deja dezvăluit publicului.

Viitorul SUV-ul de segment C va măsura aproximativ 4,6 metri și va fi poziționat în gamă deasupra actualului Duster. Din punct de vedere al gabaritului, acesta se va putea compara cu Land Rover Discovery Sport și Volkswagen Tiguan și va putea găzdui până la 7 pasageri.

Spre deosebire de acestea, modelul românesc va costa, însă, mult mai puțin și se va situa aproape de Volkswagen T-Roc. În același timp, producătorul român spune că noul SUV va avea un interior foarte spațios. Nu se știe deocamdată dacă va fi oferit și într-o configurație cu șapte locuri, mai scrie promotor.ro.

Noul Bigster va debuta în 2025 și, până în acest moment, se știe că va fi oferit exclusiv cu propulsoare electrificate de până la 280 de cai putere.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here