VIDEO „Tovarășilor le plac tipii”. Trupele ruse, mesaje obscene într-o bază americană abandonată din nordul Siriei

Circa 1.000 de militari americani s-au retras marți din orașul nord-sirian Manbij și din împrejurimile acestuia, lăsând în urmă baze abandonate în care trupele ruse, care au început să patruleze zona, s-au grăbit să își „marcheze teritoriul”.

Mass-media rusă de stat a prezentat o serie de înregistrări video cu bazele părăsite din împrejurimile Manbijului, aflate acum sub controlul armatei lui Bashar al-Assad.

Oleg Blokhin, jurnalist atașat firmelor de mercenariat ruse care luptă alături de armata siriană, a pătruns într-o bază americană din satul Al-Saadyia, în apropiere de Manbij. „Ieri, ei erau aici. Azi suntem noi. Ia să vedem cum trăiau și cu ce se ocupau aici”, spune Blockhin într-o filmare publicată pe Twitter.

Imagini postate marți pe rețelele de socializare din Rusia de agenția de știri ANNA, care acoperă războiul din Siria, surprind interiorul mai multor baze americane: cabluri scoase din pereți, pungi cu snacksuri împrăștiate pe jos sau lăzi frigorifice cu băutură pe rafturi, detalii aleatorii ale retragerii în grabă a trupelor americane.

Într-un cadru se poate observa un simbol obscen desenat cel mai probabil de soldații ruși pe o tablă magnetică albă, însoțit de mesajul „Tovarășilor le plac tipii”, scris în limba rusă.

Aceștia ar face parte din compania de mercenariat Wagner, a declarat o sursă kurdă din cadrul Forțelor Democratice Siriene (FDS) pentru Business Insider.

Wagner ar fi controlată, printr-o rețea de interpuși, de către Evgheni Prigojin, supranumit „Bucătarul lui Putin”, implicat în scandalul alegerilor prezidențiale din SUA în 2016.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here