Foto: INQUAM/Octav Ganea

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, i-a acordat luni un interviu lui Ion Cristoiu în care s-a ferit din răsputeri să pronunțe numele Laurei Codruța Kovesi. El a găsit tot felul de tertipuri pentru a nu fi nevoit să-i pronunțe numele. 

Întrebat de Cristoiu cum comentează solicitarea Guvernului de a fi revocat din Comisia de la Veneția, Tudorel Toader a vorbit despre decizia CEDO.

„Doamna despre care știm nu a fost citată la CCR. (…) De aceea pe doamna nu a citat-o, că era terț, nu era parte în proces”, a spus Toader.

Întrebat de Cristoiu dacă acum ar mai revaca-o pe Kovesi,  „când a ajuns atât de mare”, Tudorel Toader a evitat să dea un răspuns concret. El a ținut însă să spună că a avut relații apropiate cu Kovesi.

Deciziile se iau în funcție de dinamica vieții sociale. Am avut o relație complexă cu dânsa.  Vă spun ceva ce nu am mai spus. Eram judecător, eram ministru, dânsa pe pozițiile pe care era. Adeseori ne sunam la telefon, adeseori mă consulta în probleme de parctica de interpretare și aplicare a normelor juridice penale. Am avut această relație complexă, dar ne-am exercitat prerogativele în limita legii. (…) Acum, dacă aș avea competență și realitatea ar cere-o, de ce nu?”, a declarat Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here