VIDEO | Violenţe la Washington între extremişti de dreapta, susţinători ai lui Trump, şi contra-protestatari

Extremiştii de dreapta susţinători ai lui Trump şi un grup de contra-protestatari s-au confruntat violent, sâmbătă seară, la Washington, unde au fost efectuate mai multe arestări şi patru oameni au fost înjunghiaţi, potrivit The Guardian, preluat de News.ro.

La marşul la care era denunţată victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, patru oameni au fost înjunghiaţi şi 23 au fost arestaţi.

Violenţele au izbucnit pe străzile din Washington DC între grupuri de extremişti de dreapta şi contra-protestatari, la finalul unui marş organizat de conservatori ce susţin fără dovezi că alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie au fost fraudate.

Demonstraţia a fost, în mare parte, paşnică, însă violenţele au început odată cu lăsarea serii.

Grupuri Proud Boys pro-Trump şi contra-protestatari Antifa (mişcare politică anti-fascistă) s-au confruntat pe străzile din centrul oraşului şi, deşi poliţia a folosit spray-uri lacrimogene pentru a-i dispersa, rivalii s-au regrupat şi violenţele au continuat sporadic.

Patru oameni au fost duşi la spital cu răni provocate de cuţit care le pot pune viaţa în pericol, a scris Washington Post, care citează un purtător de cuvânt al pompierilor din DC. Poliţia a anunţat că 23 de oameni au fost arestaţi.

Aproximativ 200 de membri ai Proud Boys au participat la marş sâmbătă, în apropierea hotelului Trump din capitală. Amestecându-se cu grupuri religioase, care îndeamnă la mitinguri de rugăciune pentru preşedintele învins, membrii Proud Boys au purtat uniforme de luptă şi veste antiglonţ, caschete şi au salutat în stilul naţionaliştilor albi.

Ei au strigat insulte la adresa protestatarilor Antifa şi au ars steaguri Black Lives Matter, însă poliţia a reuşit să ţină grupurile departe până seara.

Proteste au avut loc sâmbătă şi în Georgia, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Nevada şi Arizona, unde echipa de campanie a lui Trump a făcut eforturi să schimbe rezultatul alegerilor.

Presa locală din capitala statului Washington, Olympia, a scris că o persoană a fost împuşcată şi trei arestate după confruntările dintre grupuri pro şi anti Trump.

Peste 50 de Curţi federale şi de stat au confirmat victoria democratului Biden în alegeri. Curtea Supremă a SUA a respins vineri seară un proces intentat de procurorul general al Texas, prin care era urmărită schimbarea rezultatelor votului în patru state.

Donald Trump a susţinut încă din seara alegerilor că alegerile au fost fraudate, însă nu a prezentat vreo dovadă relevantă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here