VIDEO | Zelenski: „Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei / Cetăţenii ruşi trebuie să iasă în stradă

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit, vineri, despre atacul lansat de trupele ruse asupra centralei nucleare de la Zaporojie, despre care a spus că ar fi putut provoca distrugeri care să fi avut efectul a ”şase catastrofe de tip Cernobîl”. Şeful statului ucrainean a îndemnat cetăţenii ruşi să ”iasă în stradă” şi să protesteze, informează BBC, preluat de News.ro.

”Luptăm împotriva unui inamic puternic care ne depăşeşte ca număr. Ne întrece prin tehnologia pe care o deţine, însă este la o mie de ani lumină distanţă de oamenii normali cu demnitate. Oamenii Ucrainei! Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei – istoria Ucrainei, istoria Europei. Trupele ruse au atacat staţia nucleară Zaporojie”, şi-a început Zelenski discursul.

Preşedintele Ucrainei a precizat că atacul rusesc asupra centralei nucleare Zaporojie ar fi putut provoca distrugeri egale cu ”şase evenimente de tip Cernobîl”.

El a spus că Rusia ştia ce face atunci când a îndreptat obuzele direct către staţie şi l-a numit un act de ”teroare la un nivel nemaiauzit”.

Adresându-se poporului rus, şeful statului ucrainean a menţionat: ”Cum este posibil acest lucru? Nu ne-am luptat împreună împotriva consecinţelor catastrofei de la Cernobîl în 1986?”.

El îndeamnă cetăţenii ruşi să ”iasă în stradă şi să spună guvernului lor că vor să trăiască”.

Zelenski a mai subliniat că ţine legătura cu liderii mondiali, despre care a spus că sunt ”şocaţi” de atacul care a avut loc la centrala nucleară.

El solicită, de asemenea, o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei şi sancţiuni împotriva unui ”stat terorist nuclear”.

”Radiaţiile nu ştiu unde este Rusia. Radiaţiile nu ştiu care sunt graniţele ţării tale”, a fost mesajul său pentru ruşi.

VIDEO CNN | Imagini groaznice după un bombardament rus asupra unor blocuri, soldat cu zeci de morți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here