Violeta Alexandru, despre pensii: Am tras linie şi am văzut cine a plătit şi cine nu. PSD ar dori să am întârzieri

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, precizează, într-o postare pe Facebook, că a cerut băncilor săptămâna trecută să plătească pensiile, având în vedere că banii erau în conturi, transmite News.ro.

Ea explică procedurile greoaie care există pentru virarea pensiilor şi anunţă că le va schimba. ”Ce mă interesează pe mine: să ajungă banii cât mai repede la pensionari”, a spus ministrul, afirmând că PSD ar vrea să existe întârziri la plata pensiilor ca să poată comenta.

”Având banii în cont, am cerut săptămâna trecută băncilor să dea drumul plăţilor. Ele plăteau la 2 zile după ce intrau banii. Acesta este sistemul moştenit de la PSD. Dacă această a doua zi cădea în week-end, plăteau după week-end. Am considerat important ca pensionarii să primească pensiile vineri, din moment ce băncilor le intraseră banii de joi. Unele sucursale ale băncilor au afirmat că plătesc luni, pentru motivul mai sus invocat. Nu am fost de acord din moment ce aveau banii în cont. Celor despre care am ştiut, le-am transmis că nu văd motiv pentru care dau drumul la plăţi în ultimul interval şi nu în primul. Dacă facem un efort pentru pensionari, îl facem toţi. Astăzi am tras linie şi am văzut cine a plătit şi cine nu. Mâine am convocat o discuţie şi voi lua decizii”, a scris, luni, pe Facebook, Violeta Alexandru

Aceasta afirmă că social-democraţii sunt deranjaţi de faptul că lucrurile se mişcă repede.

”Ar dori să am întârzieri ca să aibă ce comenta. Se bucură de orice ocazie care îmi creează dificultăţi şi, implicit, ca să spunem lucurilor pe nume, ei de fapt se bucură când suferă pensionarii. Cât cinism”, a mai scris ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, la Poştă, ”lucrurile se mişcă altfel decât în cazul plăţilor pe card”.

”Personal încurajez pensionarii să ia în considerare primirea banilor pe card (sigur, nu este nimeni absurd, sunt zone rurale în care această posibilitate este astăzi, din considerente tehnice, inaplicabilă). Încurajez, nu condiţionez! Poşta a început plata pensiilor. Imediat ce a primit banii (şi banii nu au putut fi primiţi decât după ce s-a încheiat luna decembrie şi a început ianuarie). S-a lucrat şi în week-end în rural, se continuă cu toată forţa din această dimineaţă”, a mai anunţat Alexandru.

Ministrul a precizat că, în paralel, alături de noul Preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, Laurenţiu Ţenţ, se parcurg toate contractele Casei pentru plata pensiilor.

”Ne uităm, alături de jurişti, la termene de plată după intrarea banilor în cont, la comisioane, acolo unde există. Ce mă interesează pe mine: să ajungă banii cât mai repede la pensionari! În această lună, după sărbători şi după cum voi decide, şi în viitor. Le rezolvăm pe toate. Când sunt probleme, ele sunt generate de procedurile greoaie lăsate de ei sau de cei care îi servesc astăzi din sistem şi care fac orice ca să genereze probleme”, a mai precizat Violeta Alexandru.

Sâmbătă, la miezul nopţii, Violeta Alexandru a anunţat, într-o potare pe Facebook, că mare parte din pensii au fost plătite.

Pentru anunţul târziu, social-democratul Liviu Pop i-a cerut demisia.

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here