Violeta Alexandru: În Ministerul Muncii se face politică pentru PSD. Cel mai bun exemplu este cazul liftierei

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a fost invitata lui Dan Turturică la ultima ediție din Dezbaterile Universul.net. Printre multe probleme pe care le-a găsit atunci când a preluat funcția de ministru, aceasta a descoperit și că în interiorul Ministerului Muncii se face politică pentru PSD. Cel mai bun exemplu în acest sens, spune Violeta Alexandru, este cazul liftierei și cum a fost el propagat în presă.

„Se face politică petru PSD în Ministerul Muncii, în mod evident. Nu mă preocupă acest lucru, însă nu înseamnă că nu văd. Sunt oameni în interior care dau informații vădit tendențioase. Așa cum vă amintiți este episodul doamnei care se ocupa cu liftul, care nu avea nicio legătură cu realitatea și care a fost prezentat de așa manieră că rezulta că nu am suflet, nu am scrupule”, a spus Violeta Alexandru.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Intră sau nu Violeta Alexandru în bătălia pentru Primăria Capitalei? Răspunsul Ministrului Muncii

Ce s-a întâmplat cu adevărat?

Violeta Alexandru: Ministerul Muncii avea un contract cu o firmă care asigura acest serviciu. Am fost informată că respectivul contract se încheie. Am verificat în ce măsură creez probleme tehnice dacă închei acest contract pentru cei care folosesc liftul. Instituția care se răspunde de controlul tehnic al ascensoarelor mi-a spus că liftul poate funcționa fără liftieră și am anunțat firma că nu doresc continuarea contractului, în condițiile în care eu nu sunt omul, așa cum înțeleg că se practica, care să ceară ca ușa să fie ținută astfel încât să vin și să intru în lift fără să mai aștept sau să pun mâna pe lift. (…) Când am venit, primul lucru pe care l-am văzut a fost această poziție de drepți. Era cultura „să-ți cunoști șeful”. Eu sunt un om de echipă și sunt un om perfect normal. Apăs pe butonul de la lift, îmi deschid ușa singură. Sunt convinsă că firma a găsit soluția pentru doamna, care nu era angajata ministerului. Nu am găsit nevoia să continui acel contract, pentru că nu i-am găsit eficiența. 

Deci încă o dată: acea doamnă nu era angajata ministerului?

Violeta Alexandru: Contractul, nu doamna, nu era eficient pentru minister. Domana nefiind angajata ministerului, mi-a fost imputat acest lucru, ca și când aș fi avut ceva cu domnia sa și nici nu se pune problema.

Cât câștigă o firmă de genul acesta, pentru a asigura serviciul de liftieră într-un minister?

Violeta Alexandru: Nu cred că are relevanță suma, eu vorbesc despre un principiu. Mult, puțin, în condițiile în care liftul se putea folosi și fără… Doamna stătea oricum până la o anumită oră, iar activitatea în minister continua și după acea oră, de unde se vede că liftul se putea folosi. E vorba despre un principiu. Lucrurile au fost speculate politic, cu concursul unor angajați din minister. 

Iar procesul de furnizare de informații către PSD continuă.

Violeta Alexandru: Da, dar de o manieră tendențioasă. Nu am o problemă cu transparența activității, am fost crescută și educată în cultura transparenței și a dialogului. Se simte însă o plăcere în rândul unei părți din angajați de a face servicii.

Că poate vine vreme când se întoarce PSD-ul și atunci o să fie răsplătiți.

Violeta Alexandru: Da.

O fac doar pentru că au acest calcul sau au o nevoie de sabotarea unei încercări de reformare autentică a unui minister?

Violeta Alexandru: Sunt ambele situații. Am venit cu un alt stil de lucru, în sensul în care mă uit la probleme și vreau să le rezolv. Cer o schimbare de ritm și de atitudine. Și nu uit lucrurile pe care le cer. Țin un ritm destul de alert și cu responsabilități date persoanelor cu atribuții în domeniile vizate de măsurile mele și nu este ușor, recunosc. Mai ales dacă ai stat comod, iar acum vine cineva să-ți dea viața peste cap și să-ți ceară rezultate. Dacă nu faci față sau nu vrei, cultivi imaginea unui monstru care a venit să distrugă liniștea de la noi, de la Ministerul Muncii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here