Vladimir Putin: Războiul din Ucraina „se derulează conform planului”/ Când se va încheia conflictul în viziunea lui

”Totul merge conform planului” – a spus Vladimir Putin, vorbind despre cursul conflictului din Ucraina. Jurnaliştii l-au întrebat pe preşedintele Rusiei când se va termina războiul, notează onet.pl.

Declarațiile lui Vladimir Putin sunt citate de agenția de presă rusă TASS. Astfel, președintele rus a afirmat că scopul „operațiunii speciale” din Ucraina a fost „eliberarea Donbasului, apărarea oamenilor care locuiesc acolo și crearea condițiilor care să garanteze însăși securitatea Rusiei”.

*Vladimir Putin despre războiul din Ucraina: munca se desfășoară calm și ritmic

Vladimir Putin a spus că acțiunile armatei ruse au fost „conform planului”.

”Acțiunile se desfășoară calm și ritmic. Trupele avansează și ating acele puncte care sunt desemnate ca ținte în anumite etape ale acestei sarcini de luptă, a spus el.

Președintele rus a fost întrebat când se va termina războiul din Ucraina, însă el nu a indicat o dată anume.

Nu este nevoie să vorbim despre niciun termen limită. Nu vorbesc niciodată despre asta pentru că asta este viața și acestea sunt lucruri reale. Acest lucru nu poate fi inclus în niciun termen limită. Acesta este legat de intensitatea operațiunilor de luptă, care este direct legată de potențialele victime. Mai presus de toate, trebuie să ne gândim la protejarea vieții băieților noștri”, a spus Vladimir Putin, ale cărui cuvinte sunt citate de agenția TASS.

*Putin spune că „totul merge conform planului”. Inițial, planul a fost diferit

Vladimir Putin susține că „operațiunea sa specială” decurge conform planului, dar nu este așa. Să reamintim că Rusia a vrut să ia rapid Ucraina. Amiralul Sir Antony Radakin, șeful Statului Major General al Armatei Britanice, a declarat în mai că Rusia a estimat că ar putea captura mari orașe ucrainene în câteva zile și poate prelua controlul întregii țări în 30 de zile. A esuat. Trupele ruse s-au retras, inclusiv de lângă Kiev, Cernihiv și Sumy.

Subestimarea de către Rusia a rezistenței ucrainene și planificarea optimă a dus la eșecuri operaționale evidente, împiedicându-l pe președintele Putin să anunțe un succes militar semnificativ în Ucraina în timpul paradei de Ziua Victoriei din 9 mai”, a scris Ministerul britanic al Apărării într-un studiu din luna mai.

*Rusiei nu-i pasă de soldații săi – în viață și după moarte

Potrivit rapoartelor din partea ucraineană, Rusiei nu-i pasă de soldații săi, nici în timpul vieții lor, nici după moartea lor. S-a scris, printre altele despre lipsurile de provizii și rațiile alimentare mizere pe care le primesc rușii. De asemenea, autoritățile ucrainene au informat în mod repetat că Rusia nu colectează cadavrele soldaților căzuți și, prin urmare, acestea sunt depozitate în vagoane de cale ferată frigorifice. „S-ar putea să fie nevoiți să-i îngropăm chiar și pe cheltuiala noastră”, a declarat Anton Heraszczenko, consilier al Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina, la mijlocul lunii mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here