Windows 7 devine istorie începând de astăzi. Mai bine de un sfert dintre utilizatorii de Windows încă îl folosesc

Începând cu 14 ianuarie 2020, Microsoft va înceta suportul tehnic pentru Windows 7, unul dintre cele mai populare sisteme de operare pe care compania americană l-a creat vreodată. În prezent, 26,79% dintre calculatoarele care utilizează Windows folosesc această versiune. În România, procentul sare de 27%. 
„Când Windows 7 va ajunge la data de sfârșit al perioadei de asistență, pe 14 ianuarie 2020, computerul dvs. va continua să funcționeze, dar Microsoft nu va mai oferi următoarele: 

  • Asistență tehnică pentru nicio problemă, 
  • Actualizări de software
  • Actualizări sau remedieri de securitate

Deși puteți continua să folosiți computerul cu Windows 7, în absența actualizărilor software și de securitate continue, computerul va fi mai vulnerabil la viruși și programe malware. Pe viitor, cea mai bună modalitate de a rămâne în siguranță este să faceți trecerea la Windows 10. Iar cea mai bună modalitate de a beneficia de Windows 10 este folosind un dispozitiv nou. Deși puteți să instalați Windows 10 pe dispozitivul dvs. vechi, acest lucru nu este recomandat.” a transmis Microsoft pe pagina oficială în limba română. 

Concret, dacă hackerii descoperă o vulnerabilitate în Windows 7, Microsoft nu va mai face nimic ca să o repare. Asta va face calculatoarele să fie vulnerabile la un atac electronic. 

Windows 10, cel mai recent sistem de operare al americanilor, a întrecut 7 în popularitate acum doi ani iar de atunci este tot în creștere. În prezent, are o cotă de piață de 65,4%. 

Pentru cei care au Windows 7 cu licență, Microsoft a oferit o actualizare gratuită la Windows 10. Oficial, programul s-a terminat în 2016. Dar, neoficial, el încă merge. așa că utilizatorii pot să facă upgrade de la 7 la 10 și să rămână cu licența. Totuși, în cazul unei asemenea actualizări există riscul unei incompatibilități a noului sistem de operare cu diverse drivere și programe. 

„Windows 10 este cel mai sigur Windows creat până acum, cu securitate complexă care acoperă protecțiile antivirus, firewall, internet și multe altele. Aceasta înseamnă mai multe caracteristici de securitate, afișări ale tablourilor de bord și actualizări permanente pentru a vă ajuta să vă protejați împotriva amenințărilor viitoare – toate încorporate, fără costuri suplimentare.” a transmis Microsoft. 

CuTotuși, actualizarea nu este atât de simplă. Există multe programe și aparate care sunt făcute să funcționeze doar cu Windows 7, cum a fost anterior și cu Windows XP. 
Windows 7 a fost lansat în 2009. Actualizările obișnuite au fost oprite deja din 2015. 7 a fost un succes pentru Microsoft. În primele șase luni au fost vândute peste 100 de milioane de licențe. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here