Yoav Gallant: Israelul a ucis sau rănit 60% dintre combatanţii Hamas

Sursa: X

Armata israeliană a ”eliminat sau rănit 60%” dintre combatanţii Hamas, după nouă luni de război cu mişcarea islamistă palestiniană în Fâşia Gaza, un ”succes” militar, a anunţat în Knesset (Parlament) ministrul siraelian al Apărării Yoav Gallant, relatează AFP, citată de News.ro.

Armata israeliană operează în prezent în numeroase sectoare ale Fâşiei Gaza şi a consolidat în ultimele zile o ofensivă în oraşul Gaza.

Ea anunţa, la începutul lui ianuarie, că a ”finalizat destructurarea structurii militare” a Hamas în nordul enclavei palestiniene, unde se află capitala, după care a lansat operaţiuni terestre în centrul şi sudul teritoriului palestinian.

Yoav Gallant a anunţat că Forţele israeliene au ”destructurat o mare majoritate” a batalionelor Hamas şi că ”militarii se luptă de nouă luni (…) cu devotament, sacrificiu şi succes”.

Contactată de AFP cu privire la cei ”60%” dintre combatanţii Hamas eliminaţi sau răniţi, armata israeliană a anunţat că ”verifică” aceste informaţii.

Ministerul Apărării nu a clarificat imediat acest procent.

”Am adus înapoi jumătate dintre ostatici şi suntem hotărâţi să aducem restul”, a declarat ministrul, referindu-se la cele 116 dintre cele 251 de persoane răpite la 7 octombrie ţinute în continuare în Fâşia Gaza – ostatici dintre care 42 au murit, potrivit armatei israeliene.

”Orice aparat de securitate este hotărât să-şi îndeplinească obiectivele de război” stabilte de Israel, a mai declarat Yoav Gallant, referibndu-se la eradicarea Hamasului şi eliberarea ostaticilor.

După luni de negocieri – fără rezultat – ale unui armistiţiu, o sursă apropiată negocierilor a anunţat că directorii Agenţiei Centrale americane de Infiormaţii (CIA) şi serviciilor israeliene de informaţii externe Mossad urmau să se întâlnească miercuri la Doha.

Ostilităţile au început la 7 octombrie, cu un atac fără precedent al Hamasului în sudul Israelului, care a antrenat moartea a 1.195 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor date oficiale.

Campania militară israeliană de represalii a devastat Fâşia Gaza şi s-a soldat cu 38 295 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Guvernului Hamas.

Studiu: Evreii, îngrijoraţi de valul în creştere al antisemitismului în Europa pe fondul conflictului din Orientul Mijlociu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here