Zelenski l-a invitat pe Macron în Ucraina ca să constate existenţa unui “genocid”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că l-a invitat pe Emmanuel Macron în Ucraina pentru a vedea că armata rusă comite “genocid”, termen pe care liderul framcez a refuzat până acum să îl folosească, informează AFP, citat[ de News.ro.

“Am vorbit cu Emmanuel. Cred că el vrea să facă astfel încât Rusia să se angajeze într-un dialog. I-am spus că vreau ca el să înţeleagă că nu este un război, că este genocid. L-am invitat să vină când va avea ocazia. El va veni şi va vedea şi sunt sigur că va înţelege”, a spus Zelenski într-un interviu pentru CNN.

Joi, preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron şi-a justificat deczia de a nu folosi cuvântul ”genocid” împotriva lui Vladimir Putin apreciind că o ”escaladare verbală” ”nu va ajuta Ucraina” şi ar putea antrena o intervenţie a Occidentului în război. ”Cuvântul «genocid» are un sens” şi ”trebuie să fie calificat de către jurişti, nu de către politicieni”, a subliniat Macron într-o vizită într-o regiune rurală la Havre, în Seine-Maritime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here